ppmarian Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 24.12.2007 mialem stluczke - wjechal we mnie passsat - szkoda z OC :wink: bede troche do przodu.... 17.01.2008 wlam do auta: wybita szyba przednia, boczna (340PLN z AC), CB-radio*, Uchwyt + GPS** 21.01.2008 glosno zaczela pracowac pompa wspomagania podczas krecenia kierownicą co z ta pompa? szukać juz nowej (ile $$$ szykowac?) czy TTTM ???? * - CB bylo pod fotelem pasazera ** - GPS w schowku Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 ppmarian, przednią szybę wywalili do włamu? :shock: Za żebra na latarniach bym wieszał Odnośnie pompy to sprawdź poziom płynu wspomagania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 przednią szybę wywalili do włamu przednia boczna "od pasażera" Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 ppmarian, a ok, bo ja "przednia, boczna" zrozumiałem jako dwie różne szyby A jak poziom płynu wspomagania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 ppmarian, a ok, bo ja "przednia, boczna" zrozumiałem jako dwie różne szyby A jak poziom płynu wspomagania? troche ponad max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Uuu to niedobrze. Wspolczuje. Nie sadzilem, ze sie wezma za wlamania do tak starych Forkow we Wroclawiu =( CB rzadko zostawiam w aucie, ale ze na uchwyt sie polasili? Przeciez to 20zl w sklepie legalnie warte jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyo Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 Pech!???? Chyba żartujesz! Ja, mojego Foresia oddałem Żonce a sam kupiłem sobie Smarta 0,8 CDI 40 KM, którego w dniu kupna rozbiłem nie zdążywszy wykupić AC I co ty na to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 I co ty na to ? Kupiles zle auto i sie zemscilo. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 ppmarian, u mnie pompa wydawała odgłosy piekielne, nawet przy jeździe na wprost hałasowało, po dolaniu płynu problem zniknął momentalnie. Więc sprawdź to w 1szej kolejności, koszt praktycznie zerowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 co do pompy wsp. warto bawic sie w regeneracje, czy moze zainwestowac w nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 którego w dniu kupna rozbiłem nie zdążywszy wykupić AC Zalatwiles to jakos? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 ppmarian, u mnie pompa wydawała odgłosy piekielne, nawet przy jeździe na wprost hałasowało, po dolaniu płynu problem zniknął momentalnie. Więc sprawdź to w 1szej kolejności, koszt praktycznie zerowy. podczas jazdy na wprost nic nie slychac tylko podczas krecenia kierownica na postoju delikatnie wyje. poziom plynu jest lekko ponad max - moze to byc powodem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Może jednak łożysko umiera? Przy skręcaniu zwiększa się obciążenie pompy i może wtedy mocniej wyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 Może jednak łożysko umiera czyli trzeba pompe rozbierac???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Tak, pompe trzeba rozebrac. W Niemczech u Subaru mozna kupic komplet naprawczy do pompy wspomagania, za 40-pare Eur, w komplecie sa wszystkie uszczelki i lozysko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 A zaworki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Był nawet opis tutaj na forum jak łożysko w pompie wymienić samodzielnie - ale wyszukiwarka nie pomaga niestety w lokalizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Przy okazji znalazłem opis reanimacji pompy wspomagania: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=107754 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 Przy okazji znalazłem opis reanimacji pompy wspomagania: Dzieki, ale.... ...po osluchaniu stetoskopem na 99% wiem ze to łozyska alternatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 No to trzeba zanieść do regeneracji... albo kupić nowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 ppmarian, regeneracja i konserwacja altka we Wrocku 250zl. Dowiadywalem sie, aczkolwiek spec stwierdzil, ze mojego, choc troche nisko laduje, to jeszcze by nie ruszal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted January 24, 2008 Author Share Posted January 24, 2008 regeneracja i konserwacja altka we Wrocku 250zl. sam sobie poradze :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyo Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 którego w dniu kupna rozbiłem nie zdążywszy wykupić AC Zalatwiles to jakos? :wink: No tak dałem auto do blacharza... i teraz czekam Czy to mieści się w znaczeniu "załatwiłeś" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 28, 2008 Share Posted January 28, 2008 Yyyy do blacharza? A to nie z plastiku jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted January 29, 2008 Share Posted January 29, 2008 regeneracja i konserwacja altka we Wrocku 250zl. sam sobie poradze :wink: Za komplet naprawczy, tj szczotki, moduł prostowniczy, łożyska zapłaciłem 170zł, sklep na ul. Dąbrowskiego we Wrocławiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts