shinook Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Hej, albo nie wiem jak używac tempomatu albo jest... zepsuty. Sklada sie z dzwigienki, ktora mozna opuscic na dol, podniesc do gory, pociagnac do siebie i nacisnac na lepek co zapala zielony przycisk Cruise na desce rozdzielczej (ponownie nacisniecie lepka gasi cruise). Jest jeszcze zielona kontrola Set na desce ale nigdy sie nie swieci (oprocz wlaczania silnika ale wtedy swieci sie wszystko stad wiem, ze istnieje). Znalazlem na forum informacje, ze nacisnac lepek (wlaczyc cruise) i nastepnie dzwigienka w dol (ustalenie predkosci) - ale to nie dziala.. Moze za wolno jechalem? Jest jakas minimalna predkosc dla tempomatu? Pse help Auto to Legacy automat. pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Jak pociągniesz do siebie to resetujesz. Rozpędź sie do min. 90 km/h naciśnij do dołu i przytrzymaj z 3 sek. i puść - oczywiście przy zapalonym cruise. Nie wiem jak jest prędkość minimalna dla tempomatu. Jak zadziała to naciskając dźwignię do góry - przyspieszasz a do dołu zwalniasz. Jak wciśniesz jakikolwiek pedał tempomat wyłączy się automatycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_a_c_i_e_k Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Jest jakas minimalna predkosc dla tempomatu? 40 kmh dla nowych Legacy. Nie wiem, który masz rocznik, to może mieć znaczenie. U mnie działa poprawnie, aczkolwiek przy automacie zachowuje się nieco dziwnie (za dużo zmian biegów, było o tym na forum). Przy czym ja mam sterowanie z kierownicy, a nie dźwigienkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shinook Posted January 21, 2008 Author Share Posted January 21, 2008 Rocznik 2005. Mam dzwigienke w kieroniwcy. Chyba raz udalo mi sie go uruchomic - sztuczka chyba polegala na niedotykaniu pedalow w czasie wlaczania (wczesniej probowalem z nacisnietym gazem) - chyba - nie jestem do konca pewien. Ale dalej: jak to wlasciwie dziala? Udalo mi sie ustawic predkosc i ja utrzymywal. Potem nacisnalem hamulec i lampka Set zgasla ale cruise swieci sie nadal. Gdybym chcial ponownie wlaczyc tempomat zeby "doszedl" do wlasciwiej predkosci co powinienem zrobic? Mam instrukcje tylko po niemiecku ale nawet znawcy tego jezyka twierdza ze niewiele z niej wynika... z gory dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted January 21, 2008 Share Posted January 21, 2008 nacisnalem hamulec i lampka Set zgasla ale cruise swieci sie nadal po nacisnieciu hamulca masz tempomat włączony ale chwilowo nieaktywny (tzn. ostatnie ustawienie trzyma w pamięci). jak chcesz całkiem wyłączyć naciśnij łepek i kontrolka cruise zniknie (wtedy się kasuje) bo Gdybym chcial ponownie wlaczyc tempomat zeby "doszedl" do wlasciwiej predkosci co powinienem zrobic? dźwigienka w górę (Res) - zapali sie set i wraca do ostatniego ustawienia ja mam akurat w forku ale mysle ze mechanizm z dźwigienką jest identyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts