Jump to content

skrzynia sti

molar

Recommended Posts

Podczas sobotniego "przedmuchiwania " turbiny i szybkiej nieco nieprecyzyjnej zmiany biegow ( wlazla 5 zamiast 3 i potem szybka korekta na 4) bolid odmowil wspolpracy ze skrzynia -tj brak mozliwosci zapiecia czegokolwiek. co ciekawe jak juz sie poddalem szukajac telefonu do Pana Zenka z laweta, wszystko wrocilo na miejsce i dziala. Ma ktos idee ki diabel?

cale nowe exedy, +- 5k przebiegu i dosc przyzwoicie traktowane,zdarzalo mi sie gorsze rzeczy wyczyniac- tu byl tylko blad "uplasowania" i szybka poprawka. Po wrzuceniu na luz juz nic nie chcialo wejsc . po minucie jest ok, a nawet chyba troche lepiej niz przed operacja :grin:

masz cale sprzeglo nowe czy tylko tarcze ? brzmi jak przegrzany docisk i jak ostyglo to wraca do normy.

dokładnie mi tez to tylko przychodziło do głowy, dlatego pytałem czy był smród :cool:

w zasadzie jest to jedyne logiczne uzasadnienie, ale dlaczego skrzynia zaczela pracowac lepiej , tzn bez poprzednio odczuwanych oporow i "haczenia" ktore dotchczas traktowalem zgodnie z zasada "ten model tak ma"?

dobra daje , ale czy moze ktos wyjasnic mi dlaczego to badziewie teraz lepiej chodzi?

w sumie to jasne ze tak jest lepiej ale nurtuje mnie co sie stalo. T ak jak pisalem , tylko pomylka przy zapieciu, zadnych smrodow i tym podobnych otoczek palenia tarczy.Moze Azrael ma jakas teorie :razz:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...