cypis Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 witam jakie sa koszta malego przegladu po 10tys w imprezie 98 non turbo wlacznie z wymiana oleju i filtra i ogledzinami auta (przewody i wszystko co sie powinno znalesc w taki przegladzie) czy ceny sa odgorne czy zalerza od serwisu (mi odpowiada mikolow na slasku) czy serwis wystawia jakis dokument co bylo zrobione i jak wyglada auto po ogledzinach?? pozdrawiam i dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
radix99 Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 witam jakie sa koszta malego przegladu po 10tys w imprezie 98 non turbo wlacznie z wymiana oleju i filtra i ogledzinami auta (przewody i wszystko co sie powinno znalesc w taki przegladzie) czy ceny sa odgorne czy zalerza od serwisu (mi odpowiada mikolow na slasku) czy serwis wystawia jakis dokument co bylo zrobione i jak wyglada auto po ogledzinach?? pozdrawiam i dziekuje z tego, co pamiętam, to zamieszczałem ceny przeglądów na stronie głównej, poszukaj albo w archiwum, albo w moich postach :cool: aaa, zresztą... masz: ceny przeglądów impreza non-turbo :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 z tego, co pamiętam, to zamieszczałem ceny przeglądów na stronie głównej, poszukaj albo w archiwum, albo w moich postach :cool: aaa, zresztą... masz: ceny przeglądów impreza non-turbo To moze byc nieaktualne(2006 r) ze wzgledu na koszt "roboczogodziny"- wzrosła zdecydowanie . AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 to ktos moze podac cene aktualna z materialem??? jaki olej urzywaja salony?? i czy wystawiany jest dokument poprzegladowy z tym co znaleziono w aucie(np przeody w stane ok czy do wumiany itp) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 To moze byc nieaktualne(2006 r) ze wzgledu na koszt "roboczogodziny"- wzrosła zdecydowanie . A nie mozna byloby od razu podac, ile ta roboczogodzina wynosi obecnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 To moze byc nieaktualne(2006 r) ze wzgledu na koszt "roboczogodziny"- wzrosła zdecydowanie . A nie mozna byloby od razu podac, ile ta roboczogodzina wynosi obecnie? Różnie , zależnie od miasta......inna jest w Lublinie a inna w Wa-wie więc nie mozna . W Fordzie np. może to byc od 180 do 260 zł brutto w zalezności gdzie , co itd.... Trzeba dzwonic i pytac ile kosztuje robocizna za przegląd np. po 15/30/ czy 100 tys km. Co opłaca się np. w Bielawie...(pozdr.) to może nie oplacac sie np. w Krk (pozdr.) ze wzgledu na koszty utrzymania firmy a w ostatnich dwoch latach podrożało wszystko . AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 przepraszam pana panie andrzeju ale umieszcze pewna nazwe firmy ale nie w pl bo nie mieszkam tam wiec chyba to nie konkurencja:)) Zastanawialem sie co lejecie(dalej brak odpowiedzi!!) i koszta czy robic to w uk czy w pl wiec pewna fimra (scoobi) panowie powiedzieli tak przeglad po 10tys olej motul filtr subaru( oem) ekspertyza werzy hamulcow itp itd z wystawieniem dokumentow w jakim stanie jest auto koszt 80 funtow z materialami i VAT czyli ok 380zl z materialami!!!!!!!!! Niestety dzwonienie to ciezko ( jestem w UK) dalej nikt nie udzielil mi odpowiedzi czy salon wystawia dokument poprzegladowy w jaki mstanie jest auto (lubie to zbierac przydaje sie w przyszlosci przy sprzedarzy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 ekspertyza werzy hamulcow itp itd z wystawieniem dokumentow w jakim stanie jest auto koszt 80 funtow z materialami i VAT czyli ok 380zl z materialami!!!!!!!!! Za tyle tez zrobilbym prawdopodobnie te czynnosci wraz z olejem i filtrem...ale ja myślalem o przegladach 15/30/45 tys . gwarancyjnych z narzuconymi czynnosciami przez gwaranta..i czasu na to przeznaczonego.Oczywiście w Twoim przypadku należy to zrobic na miejscu nawet gdy okaze sie , że jeszcze cos trzeba dopłacic...... AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 werzy :roll: Starasz sie jak możesz, aż trudno zrozumieć Twój tekst jak się czyta. :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
apate Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 A nie mozna byloby od razu podac, ile ta roboczogodzina wynosi obecnie? Właśnie pytałem w serwisie, 140 zł netto/godz , przegląd po 15 tys 2 godziny, filtr powietrza 80 , olej jakieś 50zł/litr, filtr przeciwpyłkowy 200 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 apate, cena filtra przeciwpyłkowego wymiata Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 ukiman, niekoniecznie. 5 lat temu toczylismy tu zazarta walke, bo cena byla ok. 650 PLN :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 A nie mozna byloby od razu podac, ile ta roboczogodzina wynosi obecnie? Właśnie pytałem w serwisie, 140 zł netto/godz , przegląd po 15 tys 2 godziny, filtr powietrza 80 , olej jakieś 50zł/litr, filtr przeciwpyłkowy 200 ! a cena litra oleju to nie wymiata :?: :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 a cena litra oleju to nie wymiata :?: :shock: Nie, bo to olej silnikowy a nie słonecznikowy z pierwszego tłoczenia :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 a cena litra oleju to nie wymiata :?: :shock: Nie, bo to olej silnikowy a nie słonecznikowy z pierwszego tłoczenia :cool: jasne i do tego pewnie z drobinkami złota Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 a cena litra oleju to nie wymiata zalezy jakiego? Jesli Motul 15W50 to srednio na rynku to 45-55 PLN. Jesli Mobil1 5W50 - to mozna kupic po ok. 40 PLN/l - czyli faktycznie nieco taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 a cena litra oleju to nie wymiata zalezy jakiego? Jesli Motul 15W50 to srednio na rynku to 45-55 PLN. Jesli Mobil1 5W50 - to mozna kupic po ok. 40 PLN/l - czyli faktycznie nieco taniej. pumex1proszę cię, motul do wolnego ssaka 2.0 :shock: , no z drugiej strony kto bogatemu zabroni :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 no z drógiej strony kto bogatemu zabroni :grin: drugiej :razz: Nie oczekuj, że w ASO będzie taka sama marża jak w Norauto. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Ja juz dawno przestałem oczekiwać, że ASO może chcieć konkurować na rynku usług motoryzacyjnych. I to nie tylko cenowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 mc.li, no faktycznie - z rozpedu pojechalem cenami do zaturbinionych. Poza tym Motulem mozesz zalac - tyle, ze inne parametry Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 mc.li, no faktycznie - z rozpedu pojechalem cenami do zaturbinionych. Poza tym Motulem mozesz zalac - tyle, ze inne parametry spox :cool: ale motul w ssaku to moim zdaniem przerost formy nad treścią :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 mc.li, a za jaki olej krzyknęli 50 zł za litr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 mc.li, a za jaki olej krzyknęli 50 zł za litr? a to nie do mnie powinno byc pytanie :cool: Właśnie pytałem w serwisie, 140 zł netto/godz , przegląd po 15 tys 2 godziny, filtr powietrza 80 , olej jakieś 50zł/litr, filtr przeciwpyłkowy 200 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Miło było by jednak korzystać z ASO , które potrafi przytrzymać wykwalifikowanych mechaników i ma realne ceny. I przechodzimy do konkretów : 1) a) W GL 2,0 rozumiem przeglądy są co 15k. Ile kosztuje taki przegląd i co zawiera : filtr oleju,olej,filtr powietrza,coś jeszcze ? c) Co ile jest duży przegląd ? co 120k ? d)co zawiera : mały przegląd plus wymianę rozrządu , co jeszcze ? 2) a) W GT 2,0 rozumiem przeglądy są co 15k. Ile kosztuje taki przegląd i co zawiera : filtr oleju,olej,filtr powietrza,coś jeszcze ? c) Co ile jest duży przegląd ? co 120k ? d)co zawiera : mały przegląd plus wymianę rozrządu , co jeszcze ? Mogą być ceny Warszawie.Korzystając z okazji i uprzejmości Pana AK. PS. Wprawdzie mógłbym zadzwonić ale w ten sposób zostanie zapisane na forum a jeśli będzie korzystnie to może więcej userów skieruje się do ASO ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Witam. W GL 2.0 i w GT 2.0 przeglądy co 12.5 tys Koszt przegladu to 811zl GL i 780 zl GT. Ta cena zawiera wszystko co jest przewidziane do wym. i sprawdzenia ( w tym dośc drogi olej Mobil/Motul/Castrol do wyboru ) Duzy przeglad to 100 tys . Koszt to 2600zl GL i 3300 zł GT W tym wszystko co jest przewidziane do wym i sprawdzenia ( w tym rozrząd ) AK ps."sprawdzenie" moze powodowac koniecznosc wymiany czy naprawy ale o tym klient informowany jest telefonicznie i to on decyduje.... :wink: Ceny aktualne do 1.07.08....ważna karta Subaru to 10 % rabatu :!: Podane ceny obowiązuja wyłącznie w aso-koper :!: :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts