Gzehoo Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Witam. Mój Forester od jakiegoś czasu zaczął wydawać hucząco-buczący dzwięk. Natężenie dzwięku nasila się wraz ze wzrostem prędkości i jest najbardziej słyszalne w przedziale prędkości 100-130km/h. Opony raczej odpadają gdyż nie było różnicy po zmianie na zimówki, tarcze i klocki OK. Pewnego razu zdarzyło mi się ruszyć na ręcznym i wydaje mi się, że od tego czasu słychać ten dzwięk. Prawdopodobnie będzie to zatem dyferencjał. Co się tam naprawia i ile to może kosztować? Pozdrawiam, Gzehoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2k Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Wcale to nie musi być od razu dyferencjał. Fakt faktem masz w miarę nowe auto ale! 1. Może ręczny nie odpuścił i nadal trzyma i dlatego huczy? 2. Huczenie - łożyska w kołach. Dyferencjał podejrzewałbym na samym końcu. Ale ja się nie znam więc niech się mądrzejsi wypowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 najprościej wjechać na podnośnik rozpędzić auto i słuchać gdzie huczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 najprościej wjechać na podnośnik rozpędzić auto i słuchać gdzie huczy A długi macie ten podnośnik no i ile można na nim wyciągnąć?? Macie w firmie jakieś rekordy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 bart99, w tym dziale OT raczej nie jest mile widziany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.