kubacki Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Mam Forestera, brakuje mi w nim tylko dzwięku subaru. Samochód jest na gwarancji więc nie chcę jej utracić. Można podobno założyć ostatni tłumnik prodriva, pytanie tylko czy zmieni to i w jaki sposób dzwięk ( może ktoś ma jakiegoś linka albo doświdczenia osobiste) oraz jak będzie on podatny na delikatne modyfikacje w przyszłości, których chciałbym dokonać w Poznaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Pytaj Hogiego, on coprawda nie na gwarancji i silnik 2.0 ale przepieknie mu to brzmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 kubacki, w razie czego, to jestem chetny na ten oryginalny tlumik, jak mi spasuje :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 ja polecam H&S - pieeeekny bulgot 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 A jakie to koszta, czy podejdzie do s-Turbo,na ile to dzwiek porownywalny do przelotowki i wiekszego downpipe'a i co z przegladami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 poprzez zmiane tylnego tłumika nie stracisz gwarancji, jest kilka opcji, Supersprint, Devil, Prodrive itd, albo po pewnych przeróbkach od STI ( za grosze) Link to comment Share on other sites More sharing options...
esilon Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 carfit, :arrow: PW pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 kubacki, ja założyłem w serwisie Prodrive'a do Imprezy WRX. Z gwarancją nie ma problemu, jeśli zakładasz końcówkę (która wbrew pozorom jest dość ... długa ) w serwisie to generalnie zupełnie nie ma problemu. Prodrive do Imprezy kosztuje 2500 PLN + cośtam za założenie. Jest to baaardzo "cywilny" wydech, tzn. bardzo ładnie (jakby to powiedzieć - "elegancko") bulgocze, bardzo ładnie "odpala" przy zapalaniu, podkreśla dźwięk boksera, jest umiarkowanie głośny, itd. Jeśli chcesz go porównywać do seryjnego to jakbyś porównywał Dawida z Goliatem, bo serii nie słychać w ogóle Jeśli pokonujesz dłuższe trasy, np. 400-500 km to ten wydech Cię nie zmęczy, a jednocześnie będziesz go "czuł". No, taki "ideał". Natomiast ... nie jest BARDZO głośny - nie robi hałasu, jak kto lubi. Myślę, że będziesz zadowolony z Prodrive'a :!: Pytanie tylko kiedy zapragniesz czegoś więcej :cool: Będę w Wielkopolsce za tydzień - jeśli chciałbyś posłuchać, daj znać - możemy się umówić. Może będę nawet w Poznaniu (...może ) Jeśli chcesz "zaszaleć", załóż od razu Devila, albo Helixa. Prodrive nie spełni wtedy Twoich oczekiwań. Ale przygotuj się na silniejsze doznania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domestos666 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 kubacki, nie zakładaj Prodriva. Szkoda kasy i efekt dość mizerny. Podobno H&S fajnie brzmi, ale niestety wygląda tragicznie. Ja jestem skrzywiony na punkcie Helixa. Dobra cena i super brzmienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommy-tg Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 DOMESTOS 666 gdzie kupiles HELIX? mozesz powiedziec ile kosztowal w polsce??? i na ile cali jest dostosowany.??dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBORO Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Jeśli chcesz "zaszaleć", załóż od razu Devila, albo Helixa. Prodrive nie spełni wtedy Twoich oczekiwań. Ale przygotuj się na silniejsze doznania. Ale jakie doznania ? Tylko akustyczne czy parę kucy też przybędzie ? Bo jak tak to wchodzę ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZA666 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 DOMESTOS 666 gdzie kupiles HELIX? mozesz powiedziec ile kosztowal w polsce??? i na ile cali jest dostosowany.??dzieki Intertuning Częstochowa :cool: jest także tu: http://www.nie-ASO.pl/katalog/index.php? ... cts_id=140 3" Ale jakie doznania ? Tylko akustyczne czy parę kucy też przybędzie ? Bo jak tak to wchodzę ! Ładowanie wzrosło...podobno Wrx seryjnie ładuje 0,7 Bara, w tej chwili jest od 0,88do 1 bara. (Wskaźnik Greddy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
domestos666 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 DOMESTOS 666 gdzie kupiles HELIX? dokładnie :arrow: Intertuning Częstochowa :cool: jest także tu: http://www.nie-ASO.pl/kata...products_id=140 3" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 A nie trzeba remapu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubacki Posted January 17, 2008 Author Share Posted January 17, 2008 Jest to baaardzo "cywilny" wydech, tzn. bardzo ładnie (jakby to powiedzieć - "elegancko") bulgocze, bardzo ładnie "odpala" przy zapalaniu, podkreśla dźwięk boksera, jest umiarkowanie głośny, itd. Jeśli chcesz go porównywać do seryjnego to jakbyś porównywał Dawida z Goliatem, bo serii nie słychać w ogóle Jeśli pokonujesz dłuższe trasy, np. 400-500 km to ten wydech Cię nie zmęczy, a jednocześnie będziesz go "czuł". No, taki "ideał". Natomiast ... nie jest BARDZO głośny - nie robi hałasu, jak kto lubi. o dzięki za opis chyba właśnie czegoś takiego szukam :grin: powiedz kiedy dokładnie i w jakich okolicach będziesz w przyszłym tygodniu to może uda nam spotkać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŁukaszG. Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 ja podłączę się do tematu. czy ktoś próbował albo zna temat takiego zestawu......downpipe z katem Helix, centerpipe Supersprint i pucha Supersprint? chodzi o to żeby był dźwięk no i delikatna poprawa w samej jeździe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZA666 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 downpipe = Remap :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
levy Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 kubacki, ja założyłem w serwisie Prodrive'a do Imprezy WRX. Gdzie jest serwis Prodrive'a? w PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZA666 Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Gdzie jest serwis Prodrive'a? w PL? Założył w serwisie wydech firmy Prodrive :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubacki Posted January 18, 2008 Author Share Posted January 18, 2008 poprzez zmiane tylnego tłumika nie stracisz gwarancji, jest kilka opcji, Supersprint, Devil, Prodrive itd, albo po pewnych przeróbkach od STI ( za grosze) Czy Devil jest dużo głośniejszy od Prodrive-a? Ktoś może słyszał? Pewnie by nie stracić gwarancji muszę montować w ASO. Oryginalny wydech w forku 2.5 xt 2007 ma 2 cale czy 2,5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 kubacki, że tak zapytam... co to jest "tłumnik" :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubacki Posted January 18, 2008 Author Share Posted January 18, 2008 a takie cuś, na końcu...... sorki już poprawiam, tak to jest jak się pracuje i "forumuje". Ale może znasz odpowiedź na moje pytania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 carfit Ci już odpowiedział, nic więcej nie mogę dodać poza tym, że mam SS i jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
domestos666 Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Pewnie by nie stracić gwarancji muszę montować w ASO. Jeżeli sam tłumik, to niekoniecznie w ASO. Czy Devil jest dużo głośniejszy od Prodrive-a? Ktoś może słyszał? Brzmi inaczej i jest trochę głośniejszy. Prodrive'a nie słychać specjalnie głośno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 A co polecilibyscie z koncowych tlumikow do Forestera S-turbo, aby dzwiek wyraznie podkreslic i troche turbo uwolnic, ale by remab byl niepotrzebny i przeglad, czy tez mierniki miskow Forek przeszedl bez problemu? Czy tez powiecie mi, ze tak, to tylko w Erze? p.s. dzis pekl nastepny tysiac zl na Forka - a to tylko tarcze i klocki na przod plus wymiana. Tak sie zastanawialem, czy to ma sens i czy ja w ten sposob cos zaoszczedze, ale przyszlo mi na mysl, ze przeciez wlasnie oszczedzam na Forka ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts