Jump to content

Forester 2008

michal

Recommended Posts

Mialem okazje zetknac sie przez ostatnie dwa dni z nowym Foresterem. Nie jezdzilem, ale wymacalem caly samochod. Ponizej refleksje.

- przod bardzo podobny do Outlandera, co wg mnie jest zaleta,

- znacznie obszerniejsze wnetrze,

- lepsze materialy wykonczeniowe (za wyjatkiem plastikowej deski),

- wiekszy kufer,

- lepsze fotele - wygodniejsze i z lepszym bocznym trzymaniem,

- deska rozdzielcza zblizona wygladem do tej z imprezy,

- przy Tribece wydaje sie nieznacznie mniejszy (!),

- proporcje samochodu koreanskiego - przod niczym z auta osobowego, kabina z SUVa (troche to dziwnie z boku wyglada),

- ramki w drzwiach :(

- tyl samochodu lekko kontrowersyjny - ogromne swiatla i niemal wpisany w kwadrat.

Podsumowujac:

- wg mnie kolejne Subaru zrwyajace z przeszloscia (dla mnie to smutne, bo jestem wielkim fanem tej marki i duzo dla niej bylem i jestem (jeszcze) w stanie poswiecic),

- bedzie sprzedawal sie jeszcze lepiej od poprzedniego forestera. Jest wiekszy, lepiej wykonany i patrzac na reakcje ogladajacych wywoluje pozytywne emocje.

P.S.

Na salonie w Detroit stalo kilka Imprez w tym czarny WRX sedan i czerwone STI hatch. Przechodzi sie obok nich bez zadnej reakcji. Kiedys jak przechodzilem obok STI, to zawsze cisnelo mi sie na usta "ja p@#@$@ STI", teraz prawie nie zauwazylem, ze ten hatch to STI. :(

Info o Foresterze:

http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_16 ... azalo.html

Forester na filmie:

http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_17 ... lmach.html

(...) Podsumowujac:

- wg mnie kolejne Subaru zrwyajace z przeszloscia (dla mnie to smutne, bo jestem wielkim fanem tej marki i duzo dla niej bylem i jestem (jeszcze) w stanie poswiecic),

- bedzie sprzedawal sie jeszcze lepiej od poprzedniego forestera. Jest wiekszy, lepiej wykonany i patrzac na reakcje ogladajacych wywoluje pozytywne emocje. (...)

czyli wyglada na to, ze Subaru coraz bardziej "Tojotyzuje sie" :mrgreen:

tj. robi coraz lepsze, ale bezduszne auta...

Na salonie w Detroit stalo kilka Imprez w tym czarny WRX sedan i czerwone STI hatch. Przechodzi sie obok nich bez zadnej reakcji. Kiedys jak przechodzilem obok STI, to zawsze cisnelo mi sie na usta "ja p@#@$@ STI", teraz prawie nie zauwazylem, ze ten hatch to STI. :(

Wpadaj na Jacka. Mam. Stoi i się marnuje. Opijemy smutki.

:mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...