samochodzik Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 czy to ma sens, aby przy tej samej wielkosci hamulca wsadzic tarczę dwuczęściową, nacinaną :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszRT Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Co to jest tarcza pływająca? Co to jest tarcza dwuczęściowa? Co to jest wielkość hamulca? Czy może chodzi Ci o to czy można zamienić tarczę na tarczę wentylowaną i nacinaną bez zmiany zacisku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Czy może chodzi Ci o to czy można zamienić tarczę na tarczę wentylowaną i nacinaną bez zmiany zacisku? Raczej nie o to Tarcza pływająca nie jest tarczą jednolitą. Składa się z: tarczy plus dzwon Sens moim zdaniem zawsze jest, ale koszt jest kolosalny a poprawy większej nie odczujesz ponieważ zacisk seryjny zostawiasz. Moim zdaniem lepiej zmienić zacisk a potem dobierać tarcze - lub zakupić cały zestaw np D2. Nie wiem jak w twojej średnicy ale różnica między tarczą zwykłą do STi a tarczą pływającą jeśli chodzi o samą cene jest kolosalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszRT Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Bart, dzięki za wyjaśnienie :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 w gt roznica w cenie jest znaczna i stad moje pytanie bylo, czy lepiej zostac przy np Brembo i nie kombinowac, chcialem cos zmienic, ale z seryjnym zaciskiem, aby moc zakladac kolka 15 i 16cali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 w gt roznica w cenie jest znaczna i stad moje pytanie bylo, czy lepiej zostac przy np Brembo i nie kombinowac, chcialem cos zmienic, ale z seryjnym zaciskiem, aby moc zakladac kolka 15 i 16cali Jeśli chcesz zakładać 15, 16" - rozumiem że ze względu na szuter i zime to zostaw ten hamulec a na lato kup coś pod 17". Do swoich seryjnych to np: Klocki Ferrodo 2500, tarcza Brembo - np nacinana, przewody w stalowym oplocie i płyn hamulcowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Z seryjnym zaciskiem zbyt wiele nie zwojujesz, szkoda kasy. Jest zestaw AP Racing 304mm pod koło 16", przy obecnym kursie funta nie jest nawet taki drogi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 wlasnie o to mi chodzilo czy jest sens w to wogule wchodzic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 wlasnie o to mi chodzilo czy jest sens w to wogule wchodzic... Wszystko zależy od kwoty. Za ile masz zwykłe tarcze a za ile pływające. Jeśli nie ma różnicy - w co wątpie - to bierz pływające Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Z seryjnym zaciskiem zbyt wiele nie zwojujesz, szkoda kasy. Jest zestaw AP Racing 304mm pod koło 16", przy obecnym kursie funta nie jest nawet taki drogi. czyli ile circa wychodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 + - różnica jest dwukrotna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 to nie ma sensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Tak jak napisał Adam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samochodzik Posted January 15, 2008 Author Share Posted January 15, 2008 temat się wyczerpał, ales klar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts