kuzi4 Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Witam Wszystkich, czy może mi ktoś powiedzieć na podstawie foto czy ten lakier to: WR BLUE - 02C czy: SONIC BLUE - 74F, a może ani jeden, ani drugi. Auto było całe malowane w 2004 roku po dzwonku zwanym klasycznym najechaniem - znaczy na moje najechali... :wink: Będę wymieniał przód na 98/99 i potrzebuję lakiernikowi podać oznaczenie lakieru. Dzięki wielkie. http://img223.imageshack.us/img223/8656 ... 41adp2.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 troche jasne jak na wr blue mica...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Wydaje mi się że określenie odcienia koloru na podstawie zdjęcia nie jest możliwe. Każdy aparat "widzi" kolory inaczej a poza tym monitory naszych komputerów też różnie wyświetlają kolory. Tz wiadomo że jak jest niebieski to jest niebieski gorzej z odcieniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 A może reddish blue 65C to jest metalic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 na tabliczce w komorze silnika powinno byc oznaczenie lakieru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 pumex1, auto było całe malowane po dzwonku, może być to jakikolwiek niebieski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 hogi, mozliwe ze to inny lakier, ale moze jednak ktos spojrzal jednak na oznaczenie lakieru i uzyl wlasnie takiego samego. Chyba najprosciej zabrac np. klapke od baku paliwa i zawiezc do lakiernika, zeby dopasowal lakier. GeOrGe, masz racje - wystarczy inaczej ustawic balans bieli, a pozniej monitor skalibrowac i mozemy zgadywac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 niech sobie lakiernik wezmie kilka fiszek i dobierze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 GeOrGe, pumex1, sluszne spostrzezenia 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Ja dodam tylko tyle, że prawy błotnik i drzwi zdają się w ogóle mieć inny odcień - chyba coś było lakierowane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Than_Junior Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 tez odnioslem takie wrazenie, ale ze ja ślepy jestem to nie chcialem tego mowic glosno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Auto było całe malowane w 2004 roku po dzwonku zwanym klasycznym najechaniem - znaczy na moje najechali... :wink: przemeq czytaj uwazniej :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Adam., nie mam czasu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted January 14, 2008 Author Share Posted January 14, 2008 A może reddish blue 65Cto jest metalic? Tak, metalic. Zrobię tak, jak radzą niektórzy z Was - wezmę klapkę i pójdę do lakiernika. Dzięki i pozdrawiam. [ Dodano: Pon Sty 14, 2008 10:29 am ] Ja dodam tylko tyle, że prawy błotnik i drzwi zdają się w ogóle mieć inny odcień - chyba coś było lakierowane . Jest takie wrażenie, ale jakiś inny ten lakier - odcień zależy od kąta patrzenia. Wszystko jest w porządku z odcieniami na poszczególnych elementach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 15, 2008 Share Posted January 15, 2008 Wszystkie trzy tu wymienione to metaliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts