ALEX Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Czy ktos z użytkowników Subaru Outback H6 MY05 US montował już hak holowniczy? Jesli tak to prosze o namiar i ceny! Znany w Krakowie punkt montażu haków (ul.Zakopiańska) twierdzi, że nie ma w ofercie haków do "nowego"Outbacka. Czy do wersji US psuje hak z europejskiego Outbacka? Ewentualnie czy hak ze "zwykłego" Legacy pasuje do OBK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Czy ktos z użytkowników Subaru Outback H6 MY05 US montował już hak holowniczy? Jesli tak to prosze o namiar i ceny!Znany w Krakowie punkt montażu haków (ul.Zakopiańska) twierdzi, że nie ma w ofercie haków do "nowego"Outbacka. Czy do wersji US psuje hak z europejskiego Outbacka? Ewentualnie czy hak ze "zwykłego" Legacy pasuje do OBK? W OBK tylne amorki są samopoziomujące, w Legacy - nie. Podobno to robi różnicę przy haku (mocowania?). Nie sądzę aby były jakieś różnice z wersją US ale pewien nie jestem. Jak będę przy samochodzie, to spróbuję sprawdzić model (popołudniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Jak będę przy samochodzie, to spróbuję sprawdzić model (popołudniu). Byłbym wdzięczny. A jakby udało Ci jakieś fotki zrobić...no to już mega teges Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Jak będę przy samochodzie, to spróbuję sprawdzić model (popołudniu). Byłbym wdzięczny. A jakby udało Ci jakieś fotki zrobić...no to już mega teges Alex! Jest już ciemno i mokro. Jutro rano będzie tylko mokro. Może być jutro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Jest już ciemno i mokro. Dla kolegi z Forum sie nie poświęcisz... :?: :sad: Może być jutro? No jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Koło 9-tej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Już sie nie pali. Napewno nie zdążę do piątku. Jak będziesz oglądał swój....hak, to proszę zwróć uwagę (niewiele widać), czy jest taki jak ten z linka, który jest dedykowany do mojego US. Według katalogu w wersjach US są identyczne haki do modelów od 2005 do 2008 part nr L101SAG000. Teoretycznie w niektórych sklepach ten sam nr kat. podawany jest również do zwykłych LEGACY Wagon, ale są sklepy, które mają ten hak do wersji OBK, a szukając haka do Legacy Wagon nie mają w ofercie żadnego. :roll: http://www.subarupartspeople.com/Search ... iler+Hitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Już sie nie pali. Napewno nie zdążę do piątku.Jak będziesz oglądał swój....hak, to proszę zwróć uwagę (niewiele widać), czy jest taki jak ten z linka, który jest dedykowany do mojego US. Według katalogu w wersjach US są identyczne haki do modelów od 2005 do 2008 part nr L101SAG000. Teoretycznie w niektórych sklepach ten sam nr kat. podawany jest również do zwykłych LEGACY Wagon, ale są sklepy, które mają ten hak do wersji OBK, a szukając haka do Legacy Wagon nie mają w ofercie żadnego. :roll: http://www.subarupartspeople.com/Search ... iler+Hitch Mój hak jest przełożony z MY'05 EU do MY'07 EU. Problemu nie było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Generalnie szukam odpowiedzi na dwa pytania; - czy hak z Legacy Wagon pasuje do OBK, bo w katalogu Westfalia spece znaleźli zwykłe Legacy...OBK nie było a wiem, że często katalogi nie są doskonałe (niepełne) - czy hak z wesji z jakiejkolwiek wesji (Wagon, OBK) pasuje do OBK US (po to potrzebne mi sa Twoje fotki, które pokażę w punkcie montażu będąc na miejscu z moim autem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Nie wiem, czy mi wolno zrobić fotki. To może być zastrzeżona tajemnica ASO. Bo ja w ASO montowałem... Zaryzykuję jednak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Już sie nie pali. Napewno nie zdążę do piątku.Jak będziesz oglądał swój....hak, to proszę zwróć uwagę (niewiele widać), czy jest taki jak ten z linka, który jest dedykowany do mojego US. Według katalogu w wersjach US są identyczne haki do modelów od 2005 do 2008 part nr L101SAG000. Teoretycznie w niektórych sklepach ten sam nr kat. podawany jest również do zwykłych LEGACY Wagon, ale są sklepy, które mają ten hak do wersji OBK, a szukając haka do Legacy Wagon nie mają w ofercie żadnego. :roll: http://www.subarupartspeople.com/Search ... iler+Hitch chcesz to moge Ci zrobic fotki, bo mam zainstalowany hak w MY2004, nawet mam gdzies fotke ze zdjetym zderzakiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Zaryzykuję jednak. Umieść w topic'u "Moje Subaru" chcesz to moge Ci zrobic fotki, bo mam zainstalowany hak w MY2004, nawet mam gdzies fotke ze zdjetym zderzakiem Super w połączeniu z fotkami Gal'a , może uda się coś wykombinować. P.S. Nie mam nikt hala w zwykłym Legacy Wagon? Szukalem w sklepie Subaru (akcesoria), ale nie mogę się z tego wyznać. Nie wiem, czy coś źle robię, bo oferta sklepu otwiera mi sie tylko jako PDF, bez możliwości sprawdzenia ceny :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 ALEX, ja mam ,ale chyba rocznik nie ten Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 ALEX, ja mam ,ale chyba rocznik nie ten Subaru jest bardzo konserwatywna marką...jutro robimy pomiary :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 10, 2008 Share Posted January 10, 2008 Fotka tabliczki znamionowej: Mocowań nie widać, bo są schowane pod osłonami. Może na podnośniku by coś było widać, ale nie mam podnośnika. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 10, 2008 Share Posted January 10, 2008 Fotka tabliczki znamionowej:Obrazek Mocowań nie widać, bo są schowane pod osłonami. Może na podnośniku by coś było widać, ale nie mam podnośnika. :wink: Ja wczoraj tez sprawdzalem i wysylalem fotki, u mnie jest identyko, nic nie widac, nawet jak sie zrobi zdjecie idealnie od spodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted January 10, 2008 Author Share Posted January 10, 2008 Fotka tabliczki znamionowej: Dzięki. Zadzwonił do dystrybutora AL-KO i Pan powiedział, ze mają haki tylko do wersji EU i jego zdaniem ten hak nie podejdzie do wersji US Pozostaje mi chyba; - zakup oryginalnego haka w US np. http://www.subarupartsoutlet.com/produc ... ts_id=3828 - zrobienie haka "pod wymiar" Ja wczoraj tez sprawdzalem i wysylalem fotki Jeszcze raz dziekuję. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Kiedyś miałem Mitsubishi z USA z zamontowanym hakiem. Okazało się, że kula jest nieco większa, niż europejska i nie dało się podpiąć przyczepy, bo zaczep nie wchodził. Czy ktoś miał podobny problem? Może oni mają inną normę na średnicę kuli :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Kiedyś miałem Mitsubishi z USA z zamontowanym hakiem. Okazało się, że kula jest nieco większa, niż europejska i nie dało się podpiąć przyczepy, bo zaczep nie wchodził. Czy ktoś miał podobny problem? Może oni mają inną normę na średnicę kuli :roll: Mają. I zwykle to jest cała róźnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Fotka tabliczki znamionowej: Dzięki. Zadzwonił do dystrybutora AL-KO i Pan powiedział, ze mają haki tylko do wersji EU i jego zdaniem ten hak nie podejdzie do wersji US Pozostaje mi chyba; - zakup oryginalnego haka w US np. http://www.subarupartsoutlet.com/produc ... ts_id=3828 - zrobienie haka "pod wymiar" Ja wczoraj tez sprawdzalem i wysylalem fotki Jeszcze raz dziekuję. :wink: Jezeli jeszcze sie nie zdecydowales, to moze ten watek cos podpowie, bo i wersje masz Us i dkladne fotki : http://www.subaruoutback.org/forums/sho ... eadid=5679 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzolkowski Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Witam.do identycznego H 6 z 2005 r.US Założyłem hak z legacego z 2005 roku z wersji eurepejskiej/kompletny z wiązką elektryczną/.Nalezy odkręcic wzmocnienie /belkę aluminiowa ,pod tylnym zderzakiem gdyz w to miejsce wchodzi konstrukcja zderzaka.Mam teraz problem z podłączeniem elektrycznym gdyż ze wględu na linie CAN potrzebny jest jakiś moduł do wpięcia w orginalną wiązkę.Może ktoś będzie wiedział o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts