Wodniksubarek Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Witam, za pytanko do fachowców... Urwała mi się taśma airbag więc kupiłem, zamontowałem i świeci airbag, kto wie jak to usunąć i jak to zrobić, dodam że taśma jest na 100% sprawna. Pozdrawiam. :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Wodniksubarek, a szukałeś w FAQ? Powinna być tam w dziale o błędach i kodach ECU instrukcja jak resetować sterownik poduszek. A przy okazji spytam czy w taśmie od airbag jest też wiązka od klaksonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Witaj, pierwsze co zrobiłem to tam szukałem ale wynajduje jakieś dziwne rzeczy, taśma jest z klaksonem i klakson działa jeśli o to Ci chodzi :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 taśma jest z klaksonem i klakson działa jeśli o to Ci chodzi chodzi o to że wywaliłem układ poduszek i mi klakson nie działa i zastanawiam się jak go teraz podłączyć :wink: Co do sterownika AirBag to poszukaj dobrze bo gdzieś na 100% było jak go resetować. Może na Nasioc.com albo wpisz w Googlu jak w naszej szukajce nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Zrób sobie "pstryczek" manualny ja dalej nie wiem jak skasować nie ma nigdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Zrób sobie "pstryczek" manualny Pstryczek to mam taki okrągły pośrodku kierownicy - popularnie klaksonem nazywany tylko nie wiem jak go połączyć z tym czymś co dźwięk wydaje Co do sterownika Airbag to poszukam i jak znajdę to wkleję link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 Ok będę dźwięczny :wink: a klakson jeden przewód to masa czyli ten co masz pod pstryczkiem a drugi to + który znajdziesz w tej wtyczce z której wyciągnąłeś wtyczkę od taśmy airbag. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to była taka mała czarna z 2 kablami i właśnie 1 to masa a 2 to +. Nic tam więcej nie ma musi działać. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Z tego co pamietam na WRX-a jak byl jakis problem z jednym z obwodow albo poduszka albo sensor to kontrolka nie gasla. Ale jak sie naprawilo problem to gasla bez resetowania. Jestes pewien ze to jest problem ze tasma ? Moze problem jest gdzies indziej. W jaki sposob zainstalowales tasme?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted January 11, 2008 Author Share Posted January 11, 2008 No zbyt wiele sposobów nie ma :wink: odłączyłem akumulator wyjąłem starą i zamontowałem nową, a wiem że jest ok bo miernikiem sprawdzałem przejście po każdym kablu. Mi się wydaje że komputer zapisał błąd poduszki i teraz świeci, problem polega na tym że nikt nie wie jak go usunąć :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzi4 Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Witam, podepnę się pod temat bo mam podobny problem. Wymieniałem przełącznik zespolony i też świeci mi teraz airbag - nie znalazłem jak zresetować komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts