Jump to content

Taśma Airbag

Wodniksubarek

Recommended Posts

Wodniksubarek, a szukałeś w FAQ? Powinna być tam w dziale o błędach i kodach ECU instrukcja jak resetować sterownik poduszek.

A przy okazji spytam czy w taśmie od airbag jest też wiązka od klaksonu?

taśma jest z klaksonem i klakson działa jeśli o to Ci chodzi
chodzi o to że wywaliłem układ poduszek i mi klakson nie działa i zastanawiam się jak go teraz podłączyć :wink:

Co do sterownika AirBag to poszukaj dobrze bo gdzieś na 100% było jak go resetować. Może na Nasioc.com albo wpisz w Googlu jak w naszej szukajce nie ma.

Zrób sobie "pstryczek" manualny
Pstryczek to mam taki okrągły pośrodku kierownicy - popularnie klaksonem nazywany tylko nie wiem jak go połączyć z tym czymś co dźwięk wydaje :mrgreen:

Co do sterownika Airbag to poszukam i jak znajdę to wkleję link.

Ok będę dźwięczny :wink: a klakson jeden przewód to masa czyli ten co masz pod pstryczkiem a drugi to + który znajdziesz w tej wtyczce z której wyciągnąłeś wtyczkę od taśmy airbag. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to była

taka mała czarna z 2 kablami i właśnie 1 to masa a 2 to +. Nic tam więcej nie ma

musi działać. :!:

Z tego co pamietam na WRX-a jak byl jakis problem z jednym z obwodow albo poduszka albo sensor to kontrolka nie gasla. Ale jak sie naprawilo problem to gasla bez resetowania. Jestes pewien ze to jest problem ze tasma ? Moze problem jest gdzies indziej. W jaki sposob zainstalowales tasme??

No zbyt wiele sposobów nie ma :wink: odłączyłem akumulator wyjąłem starą i zamontowałem nową, a wiem że jest ok bo miernikiem sprawdzałem przejście po każdym kablu. Mi się wydaje że komputer zapisał błąd poduszki i teraz świeci, problem polega na tym że nikt nie wie jak go usunąć :!:

• 3 months later...

Witam, podepnę się pod temat bo mam podobny problem. Wymieniałem przełącznik zespolony i też świeci mi teraz airbag - nie znalazłem jak zresetować komputer.