esilon Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Witam i od razu pytam, wpadł mi w ręce Auto Świat i jest w Interwencjach temat cieknącego amortyzatora(1szt) w Dacii Logan,Renault Polska odpowiedziało, że wymienia amortyzatory(2szt) bo " wg technologii naprawy trzeba wymienić je po obydwy stronach" koniec cytatu, wiem, że Subaru to nie Renault ale amorki to tez nie produkt Subaru tylko KYB do mojego modelu, więc proszę o odpowiedź na pytanie" jak to jest z amortyzatorami tylnymi(samopoziom) w Foresterze z turbo (2.0 XT MY 05), w przypadku cieknacego jednego amora nalezy wymienic oba? z góry dziekuję za udzielenie wyjasnień Link to comment Share on other sites More sharing options...
so_what Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 esilon, IMO trzeba wymienić oba, żeby zapewnić takie samo tłumienie. W przeciwnym razie samochód mógłby być niestabilny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esilon Posted January 7, 2008 Author Share Posted January 7, 2008 IMO trzeba wymienić oba, żeby zapewnić takie samo tłumienie. W przeciwnym razie samochód mógłby być niestabilny. tak zawsze słyszałem, ale jak jest w tym :!: przypadku z Technologia Subaru, pytam bo to troche inne amortyzatory niz w renoofce, inne znaczy się samopoziomujace i drogie e Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Temat zduplikowany: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=115298 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts