aflinta Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 mgrzemow, gratulacje wyboru! Niech Ci wiernie i bezawaryjnie służy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Pojeździłeś już "trochę"? :razz: Jak wrażenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgrzemow Posted November 6, 2008 Author Share Posted November 6, 2008 Odzywam się z pewnym opóźnieniem za co przepraszam. No więc przyjechał. Perypetii było parę: 1. Kontener spóźnił się o ... 1.5 miesiąca!!! Brak słów - omijajcie firmę MSC... 2. Urząd celny w Gdyni przestał clić osobom spoza województwa. W efekcie trzeba było cały kontener wysłać do Krakowa. 3. W międzyczasie ropa poszybowała w kosmos, więc koszt przesyłki też był niezły. Razem z różnej maści opłatami wyszło 5kzł za kontener z dwoma samochodami. To tylko koszty polskie. 4. Zrzucenie samochodu z kontenera. Samochody mają spuszczone powietrze z opon, a standardowa laweta jest za niska. Nie pytajcie jak to zrobiliśmy - nadawało się to do działu "mistrzowie BHP"... ;-) 5. Na koniec znalazłem piękny wkręt do drewna wkręcony w jedną z opon tak sprytnie, że nawet powoli powietrze uciekało (jeździłem tak tydzień) ;-) Następna zabawa to przeróbki konieczne do rejestracji. Przerobić trzeba było: 1. Tylne przeciwmgielne - brak (użyte jedno ze świateł cofania) 2. Postojowe - zamiana z żółtego na białe diody 3. Symetryczne światła - nie zmienione - przeszły przegląd. Na priv służę namiarami na stację diagnostyczną w Kraku. ;-) No i sam samochód. Do dziś mam nieschodzący banan na twarzy. Jeździ się nim po prostu rozkosznie. Trzyma się to drogi lepiej niż cokolwiek czym jeździłem przedtem (Mondeo, 626, Vectra). Napęd na cztery łapy daje niesamowity komfort, te 175 kucyków dość szybko spowszedniało i tylko mina pasażerów pokazuje, że jeździ się tym znacząco szybciej niż normalnym samochodem (czyli przednionapędowym ok 100KM). Zrobiłem trasę ok 2000km do Włoch i zjadło średnio 10l/100km. Nigdy nie udało mi się wyjść powyżej 15, a przy spokojnych przebiegach schodzę w okolice 9. Da się przeżyć. Z ciekawostek nad którymi muszę popracować: 1. Jak się włączy nawiew na szybę (z lub bez nawiewu na nogi), czyli w dwóch skrajnych prawych pozycjach pokrętła włącza się sama klima. Chętnie bym się tego pozbył. 2. Radio łapie tylko nieparzyste liczby po przecinku (czyli 101.1, 101,3 itd.). Jazz radio jest w Kraku na 101 i strasznie mnie to wkurza. Muszę przerobić. 3. To już mniejszy problem, ale komputer też bym chętnie przerobił na europejskie jednostki. No i tyle. Bardzo Wam dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cardash Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Z ciekawostek nad którymi muszę popracować:1. Jak się włączy nawiew na szybę (z lub bez nawiewu na nogi), czyli w dwóch skrajnych prawych pozycjach pokrętła włącza się sama klima. Chętnie bym się tego pozbył. kurna, a ja sie zastanawialem co sie ta sprezarka non stop wlacza! dzieki, juz myslalem ze mi sie wlacznik popsul! P. ps. radia jazz juz nie bedzie, wiec nie musisz przerabiac radia, zjadla ja planeta fm i eurozet dno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Jak się włączy nawiew na szybę (z lub bez nawiewu na nogi), czyli w dwóch skrajnych prawych pozycjach pokrętła włącza się sama klima. Chętnie bym się tego pozbył. włacza sie automatycznie, fakt, ale jak potem klikniesz na AC to sie powinna wyłączyć... u mnie sie da, w ten sposob mozna usunac problem 'manualnie' bez zadnych cudów :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
levy Posted November 6, 2008 Share Posted November 6, 2008 Jak się włączy nawiew na szybę (z lub bez nawiewu na nogi), czyli w dwóch skrajnych prawych pozycjach pokrętła włącza się sama klima. Chętnie bym się tego pozbył. włacza sie automatycznie, fakt, ale jak potem klikniesz na AC to sie powinna wyłączyć... u mnie sie da, w ten sposob mozna usunac problem 'manualnie' bez zadnych cudów :wink: No tak, ale jak zrobić, żeby się w ogóle nie włączała? (przy tych dwóch skrajnych ustawieniach oczywiście :razz: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.