gpruszko Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 witam, uprzejmie proszę o info co może być przyczyną lekkiego klekotania przy przyśpieszaniu na zimnym silniku w SI WRX, gdy puszczę pedał gazu dzwięku nie słychać po rogrzaniu się auta klekotanie wycisza się, niemniej jest chyba leciutko słyszalne owy problem stopniowo nasilał się, początkowo (jakiś miesiąc temu) klekot ledwo był słyszalny czy domyślacie się co może być przyczyną, czy jest to to groźne? dziękuję za chęć odpowiedzi pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Sprawdzałeś poziom oleju ostatnio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpruszko Posted January 7, 2008 Author Share Posted January 7, 2008 witaj, tak non stop sprawdzam i jest w porządku, cały czas na środku pomiędzy min i max więc nie wiem co jest grane pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted January 7, 2008 Share Posted January 7, 2008 Ponieważ dział techniczny SIP chyba nie ma czasu odpowiedzieć, a ja nie lubię zostawiać ludzi z kłopotem, powiem tyle że to może chociaż nie musi być poważne i kosztowne i lepiej jak najszybciej zgłosić się na osłuchanie do wybranego serwisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Szanowny Panie, Najrozsądniejszym rozwiązaniem jest skontaktowanie się z najbliższym ASO, które dzięki dostępowi do odpowiednich narzędzi i informacji będzie w stanie trafnie zdiagnozować taki przypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Tak klekocze: ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkuchar Posted March 9, 2008 Share Posted March 9, 2008 u mnie klekocze j/w tylko, ze moje subaru jest po małym dzwonie chcetnie poznatm teorie co to moze byc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pin555 Posted March 10, 2008 Share Posted March 10, 2008 Tak klekocze: ? Mialem dokladnie ten sam dzwiek (na zimnym silniku, na cieplym ledwie slyszalny). Piston slap. Tloki klepaly na boki a mialy na to 0.10mm luzu (wg subaru max.0.05mm). Teraz mam luz w normie fabrycznej a dalej na zimno klepie (znacznie mniej, ale slychac). Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.