Jump to content

KOLEDZY POMOCY!!!

kopalus

Recommended Posts

Mam problem,zdarzyło mi się to już drugi raz i nie wiem o co chodzi,miesiąc temu jak kupiłem auto (impreza sti spec.us 2005) zaczełem się bawić tempomatem ale w momencie kiedy ruszyłem dziwignię właczył się również check engine nie potrafiłem tego wyłączyć więc rozpiełem akumulator i wszystko wruciło do normy ,ale na jakiś czas ponieważ ostatnio dwa razy przytrafiło mi się coś takiego ,przy przyśpieszaniu nagle auto przerwało (szarpnęło) i na desce pojawiły się kontrolki check engine oraz cruise.O co tu chodzi .dzisiaj nawet po tej akcji zaczełem słyszeć gdzies z tyłu jaieś chrobotanie przy osi mam nadzieje że mi się wydaje ,jutro to sprawdzę

Nie wiem, czy to co opisujesz ma związek z tempomatem. Kiedyś miałem podobne objawy po zmianie wydechu. Pojawiał się check engine i samochodem szarpało (najczęściej od trzeciego biegu wzwyż) przy maksymalnym doładowaniu.

Masz zmieniony wydech?

ale za każdym razem pojawia się wraz z check engine zielony cruise

Przy niektórych błędach zapala się "zielony cruise" i nie musi to mieć nic wpólnego z tempomatem :!:

e no, nie mogę czekać na hogiego, potrenuj ortografię, bo zęby bolą.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

kopalus, jeszcze tu

zaczełem się bawić
:mrgreen:

[ Dodano: Pią Sty 04, 2008 11:14 pm ]

i tu

rozpiełem akumulator i wszystko wruciło
:cool:

Myślę, że jedna uwaga na temat ortografii wystarczy, kopalus, zainstaluj w przeglądarce słownik i życie na forum będzie łatwiejsze :D

Przypominam, że to forum techniczne i proszę o odpowiedzi (przynajmniej pośrednio) na temat :twisted:

W US specach, przy większości błędów zapala się również i miga kontrolka Cruise. Przy okazji wyłącza się Cruise, ponieważ komputer odczytuje jakiś błąd i nie wie czy jest to poważne, ale woli panikować i nie pozwolić userowi przemieszczać się np. z prędkością autostradową w włączonym Cruisem.

Najlepiej jakbyś podjechał do jakiegoś serwisu, który umie w Subaru i sprawdził co jest przyczyną. Stawiam na boostcat, czyli przeładowanie turbiny i odcięcie zapłonu żeby nie wysadzić silnika w powietrze.

hogi, A może zajmij sie kurde zbieraniem znaczków albo produkcją tej pigwówki a nie deprymowaniem nowych coo ?

Smakowała, co?

Ja deprymuję?

Błędów nie poprawiłem, dwa linki podałem.

:cool: :wink:

Jeżeli chodzi o check to już jestem umówiony w serwisie ale jeszcze jedna rzecz mnie męczy-

Czy po takim szarpnięciu mogłem uszkodzić coś w napędzie(słyszę z tyłu jak sie powoli toczę takie delikatne chrobotanie jakby cos przeskakiwało