szuster Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Po rozebraniu i wyczyszczeniu tylnych klockow (tloczki sie zastaly i caly czas hamowaly) od kilku dni zaczyna dobiegac z tylu dziwny dzwiek tylko podczas wolnej jazdy. Dzis jezdzac po parkingu i szukajac miejsca slyszalem to dosc glosno. Cos jak by kolo bylo niedokrecone i sie ruszalo na spilkach (ale to oczywiscie sprawdzone :razz: ). Odglos jak by cos obcieralo co jakis czas lub sie przesuwalo/zeskakiwalo. Nie moge dojsc z czego dokladnie jest halas - klocki nie bardzo, felga nie lata, cos z zawieszenia? :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2k Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Nie wiem jak to jest w WRX ale u mnie naokoło tarczy jest taka metalowa osłonka, która i u mnie czasem hałasuje - podgięcie pomogło, przestało się tłuc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawka35 Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 oraz blaszki co trzymają klocki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuster Posted January 3, 2008 Author Share Posted January 3, 2008 oraz blaszki co trzymają klocki. to raczej nie to, bo te blaszki to wygladaja jak folia aluminiowa :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawka35 Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Wiem, ale żebyś wiedział jak mi to dziadostwo dzwoniło po tym jak wyciągnąłem klocki,wyczyściłem i lekko nasmarowałem/oczywiście nie klocki/.Pózniej jeszcze raz wyciągałem i podginałem blaszki bo okazało się że nowe kosztują więcej jak klocki.To miałem w legasiu 92. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Pózniej jeszcze raz wyciągałem i podginałem blaszki bo okazało się że nowe kosztują więcej jak klocki. Coś koło 90 zł jedna (w ASO) :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niedźwiedź Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 no to ja pewnie mam po blaszkach...w trasie 800km , chyba się klocki skończyły bo zaczęło coś ocierać przy hamowaniu, felga po zatrzymaniu ciepła, tarcza miała zardzewiały rant a już nie ma...więc coś się stało się... Po powrocie do PL jadę od razu z lotniska do E12 na wymianę...mam nadzieję , że to tylko klocki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuster Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 ale u mnie dzwiek nie pochodzi od blaszek, bo jest zupelnie inny. Klocek jest prawie jeszcze caly. Tylko cos napiernicza i nie wiem jak to zlokalizowac :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Podlewaruj go i kręć kołem. Innego sposobu nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.