oleg Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Objaw: po jeździe z obrotami powyżej 3tys. z okolicy turbiny ulatnia się dym spalonego oleju. Czyżby to oznaczało koniec żywota turbiny? Czy przy 175tys. przebiegu możliwe jest by turbina wyzionęła ducha? Jeśli tak, jaki jest koszt regeneracji turbiny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Podejzewam nie turbine , a przewód zasilający / odprowadzający olej, trzeba zobaczyc skąd bieże sie olej, lub inny wyciek który idzie na gorącą częśc turbiny. moc ma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 oleg, witam na forum tutaj mamy topik gdzie dla nowych forumowiczow http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=101962 :wink: czy przy 175tys. przebiegu możliwe jest by turbina wyzionęła ducha? Mozliwe jest i znacznie wczesniej - zalezy jak byla traktowana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanek Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 U mnie był podobny objaw, sprawdz czy nie sączy się olej pod intercoolerem. Ja miałem nieszczelny IC i przy wyższych obrotach kapało na osłone turbiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oleg Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 Wydaje mi się że mocy trochę mu brakuje, ale może to tylko autosugestia bo nie jest to drastyczny brak mocy. W każdym razie, dymienie staje się coraz bardziej intensywne więc czym prędzej na warsztat się wybiorę. Ile jednak kosztuje regeneracja (jeśli już do tego dojdzie)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Chyba coś w granicach 1000zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Filister, a to chyba zalezy od stopnia zniszczenia tej turbiny, z tego co slyszalem, to czasem lepiej od razu poszukac jakiejs uzywki, albo zainwestowac w nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 oleg, może chcesz moją? http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=560154#560154 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts