Jump to content

Problem z hamulcem...

frodo666

Recommended Posts

Kilka dni temu po całodziennej jeździe praktycznie już pod domem coś się stało z lewym tylnym hamulcem.

Tzn. cały czas lekko hamuje co powoduje efekt szumu przy niskiej prędkości oraz szybszą utratę prędkości na biegu jałowym...

No i oczywiście po spokojnej jeździe tarcza jest gorąca jak sam s... :/

Czy możliwe jest żeby się w jakiś sposób zaciął? Oglądałem felgę czy nie jest czasem zgieta, ale nie widać tego po niej. I nie miałem kontaktu z żadna większą dziurą.

Co mam czynić? Może ktoś miał podobny problem?

Bo wiadomo że ostatecznością jest serwis...

Na 99% masz zapieczony tłoczek w zacisku i/lub prowadnice zacisku w jażmie, trzeba wszystko rezebrac, kupic nowy zestaw naprawczy zacisku ( wszelkie gumki) wypolerowac tłoczek, (zobaczyc czy nie ma wżerów) prowadnice idealnie wypolerowac załozyć nowe gumki ochraniające, posamrowac specjalnym smarem do prowadnic i wymienic koniecznie płyn hamulcowy :!: i moja rada zrób od razu druga strone.

Ja daje 100% pewnosci, ze to nie odpuszcza Ci tloczek. Nalazlo Ci tam syfu i nie wraca do tylu. Zrob to co Ci Carfit radzi i bedzie dobrze. I zrob to szybko, bo inaczej bedziesz mial do wymiany tarcze.

Napewno macie rację, ja też myślę że to tłoczek ale sprawdzić linkę ręcznego to jest kilka sekund i nic nie kosztuje.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...