molar Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 czy ma ktos idee jakiej dlugosci powinna byc sruba z oczkiem do montazu szelek w sti ( pod zwykle pasy) i przede wszystkim gdzie to cudo kupic? ( zwykla od OMP moze byc chyba przykrotka) szukalem na forum ale poza rada ze wlasnie tam wkrecac nic nie wyskakuje. Czy mozna dlugie ramiona po prostu upiac do isofixa,czy lapac sie tez pod pasy tylne? Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Ideę może ktoś ma - gorzej, że nie jest łatwo dostać taką śrubę i trzeba kombinować. Seryjne śruby ładnie włażą po prawej stronie fotela, a po lewej, bliżej drzwi, już jest kłopot... Ja próbowałem kilka śrub, Adamus mi zorganizował taka, która na bank miała działać i nie zadziałałą... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Sabelt OMP i inne mają cały katalog takich oczek. Powiedz skad jesteś to może napiszemy gdzie najłatwiej taką dostaniesz. W Wawie w www.korneckiautosport.com powinny takie leżeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sub-fan Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 W Wawie w www.korneckiautosport.com powinny takie leżeć. Chciałem potwierdzić, leżą. Do tylnych pasów montuje się krótkie, natomiast do przednich potrzeba długie, oczywiście przy założeniu że chcesz zostawić seryjne pasy. Przy zastosowaniu dowolnych oczek pod pasy niestety fotel cofa się o 1,5 cm mniej ponieważ prowadnica opiera się o śrubę od pasa. Takie życie, niestety nic się z tym nie zrobi żeby nie przerabiać punktów mocowania pasów tylko przykręcić w fabryczne dziury. A jest to zalecane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Sub-fan, ktoś kiedyś pisał o jakimś patencie z tym cofaniem fotela, ale coś mi się zdaje że co by to nie było to musi być mało bezpieczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sub-fan Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Sub-fan, ktoś kiedyś pisał o jakimś patencie z tym cofaniem fotela, ale coś mi się zdaje że co by to nie było to musi być mało bezpieczne. Na pewno jakaś odmiana drutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
molar Posted December 21, 2007 Author Share Posted December 21, 2007 dzieki, wale do KAS. A tylne mocowanie do isofixa to tez drutsystem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sub-fan Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 dzieki, wale do KAS. A tylne mocowanie do isofixa to tez drutsystem? Nie, próba bezpiecznego wyciągnięcia kasy, dużej kasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.