Jump to content

WINDA - XP drukowanie

adamusmax

Recommended Posts

mam taki problem

wiekszosc dokumentow przychodzi do mnie ze skanera w .jpg i winda xp proffesional otwiera mi to w przegladarce obrazow i faksow. tyle ze chomikuje wszystkie otwarte dokumenty i za kazdym razem najpierw sciaga 900 dokumentow zdjec itp

mam pytanie jak to usunac - zeby nie pokazywal juz wydrukowanych tylko biezace dokumenty do druku

wkurza mnie to bo strasznie wydluza drukowanie dokumentow

moze ktos mi pomoc :?: :mrgreen:

Skojaż .jpg z innym programem (Picture Manager albo jeszcze lepiej po prostu Paint) na stałe i masz po problemie.

Możesz również za każdym razem otwierać .jpg z prawego klawisza => "Otwórz za pomocą..." => "Paint"

W tych programach nie ma tego idiotycznego ładowania biblioteki przy drukowaniu (a Paint drukuje .jpg jak zwykły dokument).

Skojaż

YEAAAAAHHH :twisted::twisted::twisted:

PS Adaś - jeśli jest to tak banalna sprawa, zainstaluj sobie IrfanView. Jest najszybszą i do tego w pełni darmową przeglądarką, jaką znam. Tylko przy ustawianiu skojarzeń z plikami wybierz "images only", bo tak to Ci skojaRZy ( :twisted: ) z flashami itp.

problem jest taki ze nie za bardzo moge cokolwiek instalowac - sprzet firmowy :sad:

za kazdym razem przegladarka laduje ok 900 dokumentow i dopiero wtedy pokazuje biezacy dokument, ktory moge wydrukowac

chcialbym wyczyscic chyba to sie nazywa cache tej przegladarki

Skojaż

YEAAAAAHHH :twisted::twisted::twisted:

To Ci się udało... :mrgreen:

Najzabawniejsze jest to, że ja robię błędy ortograficzne dość regularnie, interpunkcyjne niemal w każdym poście, a składniowe - zawsze.

A jak Ty albo Owoc wyłapiecie jakiegoś orta u mnie, to jakbyście Główną w Totka trafili... :twisted:

PS. Jego problem jest w sposobie drukowania. Irfan mu do tego nie jest potrzebny. Paint kieruje wydruk .jpg na drukarkę tak, jak każdego dokumentu. Nic nie musi instalować, tylko skojaRZyć .jpg z Paintem.

:wink:

a ja przy okazji zapytam w jaki sposob wydrukowac dokument kolorowy jako czarno-bialy? przeszukalem wszystkie opcje przy drukowaniu i nie moge znalesc :neutral:

ODP. nr 1.

Użyć drukarki czarno-białej. Działa niezawodnie. :mrgreen:

Z jakiego programu? Jaka drukarka?

a ja przy okazji zapytam w jaki sposob wydrukowac dokument kolorowy jako czarno-bialy? przeszukalem wszystkie opcje przy drukowaniu i nie moge znalesc :neutral:

ODP. nr 1.

Użyć drukarki czarno-białej. Działa niezawodnie. :mrgreen:

Z jakiego programu? Jaka drukarka?

odp1 oczywista:)

programy z pakietu office, drukarka epson dx3800

Ostatnio Epsona używałem z dziesięc lat temu, ale spróbuj DRUKUJ=>Preferencje (albo Właściwości)=>Kolor (albo Wygląd)=> powinno być "Drukuj w odcieniach szarości", albo "czarno-biały", okienko do odhaczenia.

szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze

A kto Ci kazał kupować Epsona?!

[EDIT] Może poszukaj nowszego sterownika?

szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze

A kto Ci kazał kupować Epsona?!

[EDIT] Może poszukaj nowszego sterownika?

1. Laik jestem

2. nie widzialem takich

2. nie widzialem takich

Idź na stronę Epsna i poszukaj sterownika do swojej drukarki. Jeżeli będzie miał wyższy numer, niż ten który jest przypisany do Twojego sterownika, to go zainstaluj. Sprawdź w opcjach, czy nie pojawił się wybór "kolor/mono".

Nic innego Ci nie poradzę. W sterownikach HP taka opcja jest. Może Epson bardziej dba o sprzedaż kolorowych cartridge'y?

Otwórz obrazek przez IrfanView i przerób, zapisz i wydrukuj.

Otwórz obrazek przez IrfanView i przerób, zapisz i wydrukuj.

nieee...

trzeba nabyć drogą kupna to

potem zmienić przestrzeń barwną, z odpowiednimi opcjami interpolacji/ekstrapolacji, potem przejść do Acrobat celem przetworzenia na format "uniwersalny"....

:twisted::twisted:

a tak poważniej:

w sterowniku drukarki MUSI być opcja "drukuj w skali szarości". trzeba ją tylko znaleźć.