adamusmax Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 mam taki problem wiekszosc dokumentow przychodzi do mnie ze skanera w .jpg i winda xp proffesional otwiera mi to w przegladarce obrazow i faksow. tyle ze chomikuje wszystkie otwarte dokumenty i za kazdym razem najpierw sciaga 900 dokumentow zdjec itp mam pytanie jak to usunac - zeby nie pokazywal juz wydrukowanych tylko biezace dokumenty do druku wkurza mnie to bo strasznie wydluza drukowanie dokumentow moze ktos mi pomoc :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Z takimi pytaniami to na forum: www.jestem-nudnym-biurowym-gryzipiórkiem.pl . PS A tak na poważniej: musisz dokładniej opisać problem. Czy ja mam rozumieć, że po każdym skanie drukarka wysyła Ci na nowo wszystkie już zeskanowane dokumenty, które wcześniej dostałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Skojaż .jpg z innym programem (Picture Manager albo jeszcze lepiej po prostu Paint) na stałe i masz po problemie. Możesz również za każdym razem otwierać .jpg z prawego klawisza => "Otwórz za pomocą..." => "Paint" W tych programach nie ma tego idiotycznego ładowania biblioteki przy drukowaniu (a Paint drukuje .jpg jak zwykły dokument). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Skojaż YEAAAAAHHH PS Adaś - jeśli jest to tak banalna sprawa, zainstaluj sobie IrfanView. Jest najszybszą i do tego w pełni darmową przeglądarką, jaką znam. Tylko przy ustawianiu skojarzeń z plikami wybierz "images only", bo tak to Ci skojaRZy ( ) z flashami itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 problem jest taki ze nie za bardzo moge cokolwiek instalowac - sprzet firmowy :sad: za kazdym razem przegladarka laduje ok 900 dokumentow i dopiero wtedy pokazuje biezacy dokument, ktory moge wydrukowac chcialbym wyczyscic chyba to sie nazywa cache tej przegladarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Skojaż YEAAAAAHHH To Ci się udało... Najzabawniejsze jest to, że ja robię błędy ortograficzne dość regularnie, interpunkcyjne niemal w każdym poście, a składniowe - zawsze. A jak Ty albo Owoc wyłapiecie jakiegoś orta u mnie, to jakbyście Główną w Totka trafili... PS. Jego problem jest w sposobie drukowania. Irfan mu do tego nie jest potrzebny. Paint kieruje wydruk .jpg na drukarkę tak, jak każdego dokumentu. Nic nie musi instalować, tylko skojaRZyć .jpg z Paintem. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 a ja przy okazji zapytam w jaki sposob wydrukowac dokument kolorowy jako czarno-bialy? przeszukalem wszystkie opcje przy drukowaniu i nie moge znalesc :neutral: www.jestem-nudnym-biurowym-gryzipiórkiem.pl link nie dziala :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 a ja przy okazji zapytam w jaki sposob wydrukowac dokument kolorowy jako czarno-bialy? przeszukalem wszystkie opcje przy drukowaniu i nie moge znalesc :neutral: ODP. nr 1. Użyć drukarki czarno-białej. Działa niezawodnie. Z jakiego programu? Jaka drukarka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 a ja przy okazji zapytam w jaki sposob wydrukowac dokument kolorowy jako czarno-bialy? przeszukalem wszystkie opcje przy drukowaniu i nie moge znalesc :neutral: ODP. nr 1. Użyć drukarki czarno-białej. Działa niezawodnie. Z jakiego programu? Jaka drukarka? odp1 oczywista:) programy z pakietu office, drukarka epson dx3800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Ostatnio Epsona używałem z dziesięc lat temu, ale spróbuj DRUKUJ=>Preferencje (albo Właściwości)=>Kolor (albo Wygląd)=> powinno być "Drukuj w odcieniach szarości", albo "czarno-biały", okienko do odhaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze A kto Ci kazał kupować Epsona?! [EDIT] Może poszukaj nowszego sterownika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze A kto Ci kazał kupować Epsona?! [EDIT] Może poszukaj nowszego sterownika? 1. Laik jestem 2. nie widzialem takich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gal Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 2. nie widzialem takich Idź na stronę Epsna i poszukaj sterownika do swojej drukarki. Jeżeli będzie miał wyższy numer, niż ten który jest przypisany do Twojego sterownika, to go zainstaluj. Sprawdź w opcjach, czy nie pojawił się wybór "kolor/mono". Nic innego Ci nie poradzę. W sterownikach HP taka opcja jest. Może Epson bardziej dba o sprzedaż kolorowych cartridge'y? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 szukalem, ne ma nic takiego we wlasciwosciach :???: Same pierdoły jak typ jakosci, opcje papieru, uklad strony znak wodny itd. Ani slowa o kolorze Otwórz obrazek przez IrfanView i przerób, zapisz i wydrukuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damazie Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Otwórz obrazek przez IrfanView i przerób, zapisz i wydrukuj. nieee... trzeba nabyć drogą kupna to potem zmienić przestrzeń barwną, z odpowiednimi opcjami interpolacji/ekstrapolacji, potem przejść do Acrobat celem przetworzenia na format "uniwersalny".... a tak poważniej: w sterowniku drukarki MUSI być opcja "drukuj w skali szarości". trzeba ją tylko znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts