grygo Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 W niedlugim czasie bede zmuszony wymienic tlumik w subaraku. Posiadam cos takiego z poprzedniego auta w bardzo dobrym stanie http://www.tuningbaja.pl/product/2441.html jest to tlumik przelotowy. Jesli nie podejdzie to co byscie polecali w rozsadnej cenie? Auto to Impreza GT 98 na 1 katalizatorze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Ja mam cos podobnego tylko bez silencera. Dziala bardzo przyzwoicie, dzwiek -bezcenny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 no silencer jest, ale mozna go w kazdej chwili wyjac w 2 minuty to jak panowie podejdzie czy nie? srednica bedzie ok, nie bedzie jakichs tam wielkich problemow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 mam bez wkladki dzwiek nawet na N/A jest extra dobry spawacz potrzebny co porobi uchwyty i koncowke do tlumika, koszt moze 30-50zl za montarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 masz dokladnie ten sam tlumik co ja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
so_what Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 masz dokladnie ten sam tlumik co ja? Tzn. macie wspólny tłumik :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 erixon napisał/a: masz dokladnie ten sam tlumik co ja? Tzn. macie wspólny tłumik :shock: Wymieniaja sie, jak jeden jedzie, to drugi czeka az tamten wroci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted December 18, 2007 Author Share Posted December 18, 2007 ja w dni niepatrzyste oczywiscie chodzilo mi o model tlumika :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 z tymi tlumikami to chyba bez ruznicy wiekszosc to chinszczyzna i w zasadzie nie ma roznicy miedzy modelami wszystko jedno i to samo...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 To prawie jak z Twoja ortografia... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 czyli jedno i drogie mozna sobie w buty wstawic:PPP ps tlumika bedzie dzialal ale tylko dzwiek sie zmieni na zmainy mocy nie licz (napewni nie inplus) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 A ja jestem pewien, ze mojego po zmianie z oryginalnego na przelotowy jakby odetkalo, ale to tylko moje subiektywne wrazenia, bo na hamowni nie bylem. Z doswiadczenia z poprzedniego auta wiem jednak, ze takie odetkanie japonczyka potrafi dorzucic ok 2-3koni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 ja mysle ze np 10letnie auto najpier trzeba przywrocic do mocy seryjnej a potem konie dorzucac.....tak czy owak tlumik uniwersalny daje zmiany w granicach bledu pomiarowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 cypis, prawie jak po czesku :roll: zmainy mocy (napewni nie inplus) To ma być ta Twoja dysortografia? A nie raczej niechlujstwo i olewanie innych czytających? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts