Jump to content

Laptop SUBARU

Mark L.A.

Recommended Posts

chyba muszę zweryfikować swój list do Mikołaja ;)

... eeee ale on jest niebieski .

:mrgreen:

Poza tym powinien mieć dziesięć wypasionych dual corów , 10 G RAM-u i 1 TG na dysku .

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

i natrysk na wentylatorek ...

Temat do obskoczenia w większości nowych notebooków robionych w technologii CBB (common building blocks). Jest tam możliwość robienia indywidualnie pokrywy do każdego wyświetlacza - w przyszłym roku jak się rozpowszechni ludzie będą to kupować jak obudowy do komórek. Ot taki bajer czerpiący z uniwersalności pewnych rzeczy niezależnie od producenta. Teraz też się da (w nie CBB) ale wymaga nieco więcej pracy, no i nie można samych pokryw sprzedawać bo co notebook to inna konstrukcja.

chyba muszę zweryfikować swój list do Mikołaja ;)

:shock: :shock: :shock: przecież ten nie jest różowy :mrgreen:

Edit: Mark był pierwszy :wink:

oj naprawdę... przecież nigdzie nie jest powiedziane, że mogę mieć tylko jeden komputer ;)

Faktycznie, jeden Acer Ferrari mam wiec moge porownac. Lekko niedorobiony ten Panasonic. Chyba tylko an lakier ich bylo stac. Daliby to w obroble do Acera albo Asusa to by z tego cos wyszlo. Albo dla tych http://www.alienware.com/. Ekran chyba dla masochistow. 12,1-calowa matryca, 1024 x 768 pikseli? WTF! Takie cos da sie jeszcze kupic? 12 cali? To telefony juz niedlugo beda mialy 5 cali!

Ekran chyba dla masochistow. 12,1-calowa matryca, 1024 x 768 pikseli? WTF! Takie cos da sie jeszcze kupic? 12 cali? To telefony juz niedlugo beda mialy 5 cali!
Ale przecież nie zapominaj, że są jeszcze ludzie któzy nie używają laptopów stacjonarnie, tylko je ze sobą noszą. 12" to mniejszy ciężar i dłuższa praca na baterii - to o to chodzi przy pracy w terenie.

BTW, Panasonic robi najsolidniejsze laptopy - seria Toughbook.

Czy Asus lub Acer mają coś takiego w swojej ofercie?

Ja mam caly czas 12". I nie wyobrazam sobie teraz innego. W koncu nie rozmiar sie liczy, tylko ilosc naklejek.

A co do panasonica, to aby na pewno tak jest ? Bo na stronie Pana Sonica nic takiego nie znalazlem (na szybko).

http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/shop/Computers-Networking/Notebook-Computers/model.CF-Y5LWVQZJM-EC_11002_7000000000000005702

Edit2: a jednak faktycznie to limited WRX STI Edition: tutaj jest (chyba :twisted: ) wszystko wyjasnione:

http://www.auto-g.jp/news/200711/22/topics01/index.html

pozdrawiam,

Piotr

Edit: Enter mi sie wcisnal za szybko.

------------------------------

Piekne cialo to nie wszystko, liczy sie jeszcze fryzura.

Jak ktoś chce mieć bajer to może rozkręcić obudowę i pomalować plastiki lakierem samochodowym, kiedyś na allegro coś takiego kosztowało 120 PLN.

BTW teraz małe laptopy z matrycami 10-13" są droższe niż standarowe 15"

BTW, Panasonic robi najsolidniejsze laptopy - seria Toughbook.

Osamotnieni nie są, jest jeszcze Getac - mniej medialny, ale nie wiem czy nie znacznie większy gracz na rynku :)

BTW teraz małe laptopy z matrycami 10-13" są droższe niż standarowe 15"

Bo matryce 12" mają praktycznie takie same rozdzielczości jak 15" w tanich notebookach, przez to są droższe, skala produkcji też mniejsza - bo nie każdy wymaga tego by notebook był mały i lekki. Dla mnie akurat 12"-13" to maks co bym chciał nosić.