AMI Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Witam w zwiazku z tym, ze zbliza sie dzien remontu silnika w moim STI (po wielu przygodach udalo mi sie zebrac chyba wszystkie juz potrzebne czesci ) chcialbym zapytac o czesc zwana bodaj wymiennik ciepla woda/olej, na wyspach zwany popularnie modine oil cooler. EDIT: zeby nie bylo watpliwosci - chodzi o czesc montowana w bloku silnika, a nie o chlodnice oleju montowana przy zderzaku - ta pozniej Tutaj pogladowo: http://streetperformance.ie/index.aspx? ... uct&id=108 Albo tutaj - ze straszeniem http://www.importcarparts.co.uk/parts_info.asp?id=1142 Chcialbym prosic najlepiej o opinie osob, ktore mialy przygody z odbudowa silnika Na wyspach zalecaja praktycznie przy kazdym remoncie wymiane tej czesci straszac dramatycznymi historiami o tym, ze po problemach z panewka niewymienienie tegoz wymiennika skonczyc sie musi ponownym remontem. Oczywiscie ze wzgledu na zbierajace sie tam opilki metalu. I podobno zadne mycie nie pomoze. Z wrazenia jakie odnioslem z kolei z rozmow z polskimi znajomymi i mechanikiem (rowniez polskim ) - jest to wlasciwie niepraktykowane w Polsce przy remontach silnika, o ile tenze "cooler" nie jest uszkodzony. Czy macie jakies opinie na temat postepowania z ta czescia przy remoncie silnika po padnietych panewkach? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Kiedyś-niedawno usłyszałem (w kontekście turboantyka) od jednego fachowca, że wodne chłodnice oleju się nieefektywne i lepiej zapodać klasyczną, powietrzną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Jeżlei już to uzupełnić powietrzną, a nie zamiast, ale pytanie AMIego jest jakby na inny temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 AMI, nawet nie słyszałem o istnieniu takiego ustrojstwa Myślałem że filtr oleju pełni opisaną funkcję czyszczenia oleju z opiłków itp. :roll: Podejrzewam, że spowodujesz teraz wielkie BOOM na forum i lawinowe zamówienia na tą część :wink: Może lepiej napisać od razu w jakich modelach i rocznikach Subaru ta część występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Kruk, w GT/WRX?STI na to coś nakręca się filtr oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted December 15, 2007 Author Share Posted December 15, 2007 AMI, nawet nie słyszałem o istnieniu takiego ustrojstwa Myślałem że filtr oleju pełni opisaną funkcję czyszczenia oleju z opiłków itp. :roll: Podejrzewam, że spowodujesz teraz wielkie BOOM na forum i lawinowe zamówienia na tą część :wink: Może lepiej napisać od razu w jakich modelach i rocznikach Subaru ta część występuje. Szczerze mowiac nie zalezy mi na powodowaniu wielkiego boom na forum, a raczej na uniknieciu wielkiego boom w silniku niedlugo po remoncie A przeraza mnie straszna panika jaka sie szerzy na forach wyspiarskich w temacie tejze czesci. A tymczasem w sumie nadal nic nie wiem - ale chyba dla swietego spokoju przyjdzie mi wydac te 200e - tak zwyczajnie dla pewnosci Pozdrawiam [ Dodano: Nie Gru 16, 2007 8:42 pm ] Eee... no to chyba wyjdzie na to, ze jednak profilaktycznie kupie nowa chlodniczke. Lepiej wydac 200e na nowa czesc niz kolejne 4000e na ponowny remont silnika z powodu jakichs syfow pozostalych z panewek albo walu w chlodnicy oleju, bo sie nie dalo dosc dobrze wyplukac na przyklad Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts