poptart Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 witam mam taki dylemat szukam sti z 2005 roku co jest dosc duzym problemem ( albo zajechane albo cenowo zabijaja) moj dealer znalazl mi 2006 impreze wrx limited problem w tym ze nie bardzo chcialem wrx i kolor jest dosc netypowy czerwony co bys ci mi doradzili brac wrx czy szukac sti dalej ? z gory dzienki Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 tu sie przywitaj http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?p= ... 583#563048 tu poczytaj o STI vs WRX http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=114288&start=0 temat byl walkowany wiele razy, zalezy czego oczekujesz od samochodu i do czego jest on Ci tak naprawde potrzebny :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 ruznice znam tylko szukam waszej skromnej opini a przywitam sie jak odbiore Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 ruznice znam hm, oki.... :wink: szukam waszej skromnej opini opinie mozna wydac na podstawie pewnych danych, ktorych niestety nie podales w swoim poscie Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 ruznice znam hm, oki.... :wink: szukam waszej skromnej opini opinie mozna wydac na podstawie pewnych danych, ktorych niestety nie podales w swoim poscie oo sorry dane sti kazdy chyab zana (2.5l) cena do 26 tys usd za 2005 wrx 2006 tez 2.5 ma przejechane 9000mil kosztuje 24 tys usd jest na skorach ma navigacje i lepsze audio w aucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 jest na skorach ma navigacje i lepsze audio w aucie Jeżeli to są istotnie dla Ciebie rzeczy, to bierz WRX. Nie tylko z ich powodu. Bedzie Ci po prostu bardziej odpowiadał. Jak masz gdzieś takie pierdoły, interesuje cię jak auto jeździ, to bierz STI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 najbardziej liczy sie dala mnie stan auta jest jeszcza opca wrx w nowej budzie sedan ale to zalezy od tego czy dostane kredyt na nie jak jest z podnoszeniem mocy w wrx 2.5 orjentuje sie ktos ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 poptart, myślę, że jednak nie rozumiesz na czym polegają różnice pomiędzy WRX a STI, może lepiej BMW M5 albo Audi RS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 poptart, myślę, że jednak nie rozumiesz na czym polegają różnice pomiędzy WRX a STI, może lepiej BMW M5 albo Audi RS? takie komentrze zostaw dla siebie podalem ceny jakie mnie interesuja i jak znajdziesz m5 za ta cene to daj znac Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 poptart, kwestia rocznika, w każdym razie udanych poszukiwań, no i byś znalazł to co Cię zadowoli, bo jak praktyka forumowa pokazuje o rozczarowanie dosyć łatwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chojny Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 takie komentrze zostaw dla siebie zdecyduj sie czy chcesz poznac zdanie forumowiczow czy nie jest na skorach ma navigacje i lepsze audio w aucie w patyku i swini to faktycznie tylko BMW, bedzie Ci pasowalo :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dip Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 w patyku i swini to faktycznie tylko BMW, bedzie Ci pasowalo :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
domestos666 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 przywitam sie jak odbiore Jak wchodzisz do sklepu, to też mówisz dzień dobry dopiero po zrobieniu zakupów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 przywitam sie jak odbiore Jak wchodzisz do sklepu, to też mówisz dzień dobry dopiero po zrobieniu zakupów? oczywiscie Link to comment Share on other sites More sharing options...
seiken Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 hehe, jezeli kupic STI na kredyt (czyli zakladamy ze forsy zbyt duzo niema na zabawke) to poszukaj na forum i poczytaj jeszcze o kosztach utrzymania tego auta:) bo okurat kupic STI to chyba duzo mniejszy problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poptart Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 hehe, jezeli kupic STI na kredyt (czyli zakladamy ze forsy zbyt duzo niema na zabawke) to poszukaj na forum i poczytaj jeszcze o kosztach utrzymania tego auta:)bo okurat kupic STI to chyba duzo mniejszy problem... nie kredyt tylko wchodzi w gre przy zakupie nowego wrx nie byl by to duzy kredyt ale zawsze i tego chce uniknac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukiman Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 co bys ci mi doradzili mi by ci doradzili, zebyś zastanowił się czy (i dlaczego) chcesz kupić ten samochód, ponieważ z Twoich preferencji (skóra, "navigacja", "lepsze audio") nie wynika, żeby był to wybór świadomy To nie jest auto, które kupuje się ze względu na powyższe - kup sobie mocne BMW, tak jak doradził Ci (z wystarczającą dozą uprzejmości) aflinta - będziesz miał wtedy auto sportowe i komfortowe. Impreza nie jest takim samochodem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 ruznice znam tylko szukam waszej skromnej opini a przywitam sie jak odbiore może rusznice :roll: i nie wiem, czy nasze opinie będą skromne, my tu wszyscy zblazowni jesteśmy BTW, bież STI, rużnica jest porarzająca :!: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 poptart, nie kupuj Subaru, będziesz rozczarowany. Rozczarowani prawdopodobnie będą również ... inni użytkownicy tych aut. G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pchelek Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 moim skromnym zdaniem wez te sti - bo tansze nie bedzie a jak wezmiesz wrx-a to po miesiacu [tygodniu jazdy] uznasz ze jest zbyt powolny. Chyba ze najpierw wrx a za rok dwa sti - podziel marzenia na kawalki marzen. A w te namowy na bmw czy audi to sie nie nabieraj. Subaru to po prostu subaru - nie wiem na czym to polega ze jak sie wejdzie w te bryczke to juz do emerytury conajmniej. To chyba te zakrety miedzy innymi. Tez mysle o sprowadzeniu imprezy z usa czy kanady Link to comment Share on other sites More sharing options...
KWAQ9 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Subaru to po prostu subaru - nie wiem na czym to polega ze jak sie wejdzie w te bryczke to juz do emerytury conajmniej. Ale on chyba o tym nie wie. Jeśli dla niego priorytetem są nawigacje, audio i inne szmery bajery to chłopaki dobrze mu radzą, BMW i cześć! A jako że ostatnio poruszany był u nas temat VW R32 to może zdecydujesz się na coś takiego? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3986264 Skóra, navi jest, audio też, 4x4 pogania 250 kucy, kolor niebieski czegóż chcieć więcej od samochodu? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Ja jeszcze dodam, że to BMW czy Audi polecam jak naprawdę dobre auta. Bez jakiejś ironii o dresach itp. Zresztą dresy nie mają kasy na takie fury. Po prostu wiele osób napala się na subaru oczekując nie wiadomo czego, a potem są rozczarowane. Tak więc poptart jeżeli skrzypienie, stuki w aucie, jakieś dzwonienia czy niedoróbki nie będą Cię irytować a spalanie i koszta utrzymania nie grają roli weź STI, jeżeli wnętrze ma znaczenie zastanów się nad Legacy, jeżeli potrzebujesz jeszcze więcej mocy i komfortu weź BMW lub Audi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Jak ze stanow to moze legacy GT ? 2.5L 250KM, wiekszy, wygodniejszy, fajne auto. Pisza ludzie tylko o problemach z wachaniem sie podczas przyspieszania ( www.legacygt.com ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 oo sorry dane sti kazdy chyab zana (2.5l) cena do 26 tys usd za 2005wrx 2006 tez 2.5 ma przejechane 9000mil kosztuje 24 tys usd jest na skorach ma navigacje i lepsze audio w aucie nie badz centusiem :wink: i kup nowe STI MY07 w sklepie :!: ja dalem 29500$ + tax, mam nowke nie smigana, a 3,9 tys $ to zadna roznica Link to comment Share on other sites More sharing options...
pchelek Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 grafie - ile tax i ile "towar loco u klienta" Zazdrosc mnię zżera. Dolar teraz tani jak szczaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts