boryna Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Może ktoś wie czy można dostroić w jakiś sposób kluczyk oryginalny na podczerwień do auta?? A jak tak to jak??? [ Dodano: Pią Gru 07, 2007 3:02 pm ] Może ktoś wie czy można dostroić w jakiś sposób kluczyk oryginalny na podczerwień do auta?? A jak tak to jak??? Mam jeszcze jedną prośbę może ktoś ma w wersji elektronicznej instrukcje obsługi po polsku bo chętnie bym przeczytał o niektórych rzeczach. Mam automata nie wiem do czego służy przełącznik MANUAL koło ręcznego i jak go używać I do czego jest miejsce na bezpiecznik w komorze silnika FWD do odłączanie tylniego napędu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2k Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Tak, bezpiecznik FWD w komorze auta rozpina Ci napęd. Można wtedy autko brać na motylki i wzium do warsztatu. Instrukcje były w FAQu Co do kluczyka to nie wiem pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylvan Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Jak znajde chwile czasu to Ci podeśle skan z niemieckiej instrukcji mniej więcej przełożony na polski, (tak łopatologicznie ) dotyczący procedury programowania. W skrócie polega to na wczytaniu w kompa zamka kodu (czterocyfrowy numer, który powinien być w papierach auta, oraz wybity na kluczyku) za pomocą klamki drzwi kierowcy. Musisz mieć jednak sprawny nadajnik w kluczyku - tzn, w czasie naciśnięcia guzika musi zabłysnąć czerwona diodka na płaszczyźnie kluczyka (mój nie świecił tą diodką, i się okazało, że miał kilka zimnych lutów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
boryna Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 sylvan, Wielkie dzięki za taką instrukcje bo tak w ogóle to ja nie mam kluczyka od mojego bo kupiłem bez bo gościu zgubił a w serwisie mu kupę kasy mówili i nie byli pewni czy zrobią ja bym sobie dokupił kluczyk od Legacy z podobnego rocznika i podczerwienią i może mi się uda dostroić, dzięki za pomoc jak to zrobię to odpisze. [ Dodano: Pon Gru 10, 2007 11:33 am ] sylvan, podeślij mi te instrukcje na babej@poczta.onet.pl dzięki z góry [ Dodano: Pon Gru 10, 2007 4:38 pm ] pablo2k, W jakim FAQu są te instrukcje bo bym poczytał przydała by mi sie po polsku instrukcja!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts