subar_u Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 witam.nie wiem czy to temat na to forum ale coz... mam pytanie czy ktos sie orientuje ile kosztuje wymiana sprzegla? wymiana uszczelki pokrywy zaworow oraz uszczelki pod glowica? jesli mozecie rozniez polecic jakis warsztat w olsztynie to bedzie super ...dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 a ja mam propozycje. moze by stworzyc i przykleic temat w ktorym bylyby podane szacunkowe ceny wymiany czesci w subaru. Wiadomo ze wszedzie ceny sa inne, ale taki faq moglby obronic klienta przed naciaganiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DYREKTOR Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 kashmere, dobrze godosz czlowieku, ja swego czasu jak robilem duzy przeglad przy 100kkm, to mi pewien warszawski warsztat specjalizujacy sie w subkach, za rorzad krzyknal wiecej niz ASO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Ale jakie ceny? ASO czy też poza ASO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subar_u Posted December 3, 2007 Author Share Posted December 3, 2007 dobra propozycja z tymi cenami zeby napisac.jestem ciekaw ile co kosztuje.mieszkam w anglii ostatnio za wymiane paska rozrzadu zaplacilem 100 funtow plus 140funtow pasek z rolkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 za przeglad 100kkm i rozrzad w aso w lublinie zaplacilem 2800 po znizkach jakie maja dla samochodow ponad 4 letnich wyszlo 2200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Wymiana osłony przegubu zewnętrznego w GT MY99 w ASO Zdanowicz Gdańsk 150zł (razem z oryginalną osłoną). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Przeglad po 100kkm z wymiana rozrzadu, wszystko oryginal, "ASO" w Gdansku, 5000PLN. WRX 2001. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 5000PLN. :shock: :shock: :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartoszGT-RS Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Jeżeli chodzi o Olsztyn to jest kilka miejsce gdzie ogarniają temat Subaru. Chociażby KSJ Moto, Szeszkin, Auto Team. Jak coś to PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 5000PLN. :shock: :shock: :shock: A co Cie dziwi? W nieautoryzowanym punkcie w Gdyni chcieli 4500 i ok. tego w Wawie, u Korneckiego, jesli dobrze pamietam! Wybralem pieczatke (nie fachowosc) w ksiazce i dolozylem 500PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 JED, 4500 za sam rozrząd czy za przegląd po 100kkm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Forester 2,0 XT 04 przegląd po 105 + rozrząd i parę duperelek w ASO w Łodzi 3500PLN Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 JED, 4500 za sam rozrząd czy za przegląd po 100kkm? Za przeglad z rozrzadem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 JED, z regulacją zaworów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 JED, z regulacją zaworów? Wymusilem to na nich - opisywalem to juz gdzies. Ale czy NAPRAWDE to zrobili?. Poza tym, regulacja zaworow, to zadna laska - to jest na liscie rzeczy, ktore maja byc zrobione przy 100kkm, a nie widzimisie "mechanikow" z "ASO". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Legacy Turbo. 2500PLN - wymiana uszczelek (2) pod głowica+części do tego wymiana tarczy sprzegłowej,docieranie zaworów,wymiana wszystkich uszczelek w głowicy+planowanie,wymiana napinacza hydraulicznego rozrządu (sam pasek mogł jeszcze polatać sporo),wymiana poduszek pod silnikiem. Robione w: Nieautoryzowanym serwisie Nissana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 sam pasek mogł jeszcze polatać sporo nieocenial bym tak paskow po wygladzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 nieocenial bym tak paskow po wygladzie a kto powiedzial ze ocenilem po wygladzie? poprostu wiem jaki mial przebieg zrobiony na nim.a przy okazji wyglądał ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 poprostu wiem jaki mial przebieg zrobiony na nim A jego wiek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Ninja, sorka nieuwaznie przeczytalem posta Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Przeglad po 100kkm z wymiana rozrzadu, wszystko oryginal, "ASO" w Gdansku, 5000PLN. WRX 2001. Ja nie wiem naprawde skąd są te ceny w aso : rozrząd ASO Rzeszów wrx ~2150zł brutto,( materiały ~1800zł , wymiana ~350zł, ) Carfit - kompletny rozrząd ~1130zł , nie wiem ile robocizna , mysle ze nie wiecej niz ~350zł (ALE tu musi się Carfit wypowiedziec ! ) Razem ~1480zł , róznica 32% taniej. ASO mogłoby zwyczajnie popuścić z cen. Takie jest moje zdanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 USTALCIE O CZYM MÓWICIE!!! Wymiana rozrządu czy przegląd po 100kkm z regulacją zaworów?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Wymiana rozrządu czy przegląd po 100kkm z regulacją zaworów Ja CIAGLE pisze to samo! ILE razy mam sie powtarzac!? Klienci nie rozumieja, co czytaja.... Carfit - kompletny rozrząd ~1130zł róznica 32% taniej. OCZYWISCIE masz na mysli ORYGINALNE czesci Subaru?! Bo jelsi NIE, to JAKI SENS ma Twoje porownanie!? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Azrael, tak swoja droga to ciekawe kto tak naprawde robi regulacje luzow zaworowych podczas duzego przegladu :wink: z kim bym nie rozmawial, to slysze ze sie za to nie bierze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts