beny_trol Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Panowie i panie, mam mały problem: mam do wymiany tuleje gumowe na wahaczach głównych i do regulacji zbieżność tyłu, a że auto jest leciwe to mechanik powiedział, że do wymiany będą śruby regulacyjne i tulejki na wszystkich wahaczach. Powiedział, że dysponuje takimi częściami ale ich cena mnie lekko powaliła!!! Tuleja na wahacz główny 40 euro, a reszta po 80zł potrzeba16 sztuk. czyli wychodzi jakieś 1600 złotych plus robocizna, a to będzie przawie 1/3 wartosci mojego auta!!! PYTANIE: czy ktoś z was ma jakieś tańsze źródło albo zna jakąś alternatywę(wiem, że nie ma zamienników)??? Pozdrawiam Impreza kombi 1,6 93r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Śrubki regulacyjne nie są jakieś szczególnie drogie. Tulejki za 1600 jakoś drogo, chyba powerflex nawet taniej wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_trol Posted December 13, 2007 Author Share Posted December 13, 2007 Odnawiam temat bo koszt ostateczny jaki podał mi mechanik to 700 euro!!! a to połowa wartości mojego auta!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Odnawiam temat bo koszt ostateczny jaki podał mi mechanik to 700 euro!!! a to połowa wartości mojego auta!!! No to przynajmniej wartość się podniesie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E12 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Ten Twój mechanik to taki ...... według mnie kupisz to w ASO za 1/2 ceny jaka podał Ci on jak będzie problem to Ci podam n.części. Musiał bym policzyć ale u mnie ta robota z częściami to ok 1Kpln Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 beny_trol, a kto to ten mechanik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akarso Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 PYTANIE: czy ktoś z was ma jakieś tańsze źródło albo zna jakąś alternatywę(wiem, że nie ma zamienników)??? ASO ostatnio jak pytałem o tulejkę do wahacza to było jakies 40 czy 60 PLN. A za 700€ to faktycznie mozesz sobie komplet powerflexa chyba kupic :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianZ1 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 ostatnio jak pytałem o tulejkę do wahacza to było jakies 40 czy 60 PLN. Dokładnie tak. Rok temu dowiadywałem się o koszt tulei wahacza wzdłużnego, to właśnie oscylowała w granicach 40zł. Poza tym masz 3 wahacze na stronę, czyli wg mnie potrzeba 12 tulei, a nie 16. No chyba, że o czymś nie wiem. pzdr Seb@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 ostatnio jak pytałem o tulejkę do wahacza to było jakies 40 czy 60 PLN. Dokładnie tak. Rok temu dowiadywałem się o koszt tulei wahacza wzdłużnego, to właśnie oscylowała w granicach 40zł. Poza tym masz 3 wahacze na stronę, czyli wg mnie potrzeba 12 tulei, a nie 16. No chyba, że o czymś nie wiem. pzdr Seb@ +tuleje "samolotu" - 2szt +tuleje mocowania dyfra- 2szt = 16 szt Prawda? :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
E12 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 ostatnio jak pytałem o tulejkę do wahacza to było jakies 40 czy 60 PLN. Dokładnie tak. Rok temu dowiadywałem się o koszt tulei wahacza wzdłużnego, to właśnie oscylowała w granicach 40zł. Poza tym masz 3 wahacze na stronę, czyli wg mnie potrzeba 12 tulei, a nie 16. No chyba, że o czymś nie wiem. pzdr Seb@ +tuleje "samolotu" - 2szt +tuleje mocowania dyfra- 2szt = 16 szt Prawda? :razz: +tuleje do mocowania belki do nadwozia 4 szt :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 beny_trol, kopnij sie do Dzierzoniowa do Marka z MTS. Masz rzut beretem. Zreszta - jak tam ostatnio bylem 2 tygodnie temu to stał tam juz tam ten paściowaty Mitsubishi Łukasza Ł. :wink: pozdrawiam Szymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 pumex1, ...był...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 szczur75, bylem - siedzialem 2 dni u Lucka w Kamiennej Gorze. Podjechalem do Marka odebrac cos dla jednego z forumowiczow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 pumex1, beny_trol był.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 szczur75, ROTFL to sie zgadalismy Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny_trol Posted December 17, 2007 Author Share Posted December 17, 2007 Cześć Pumeks, to jest właśnie cena pana Marka z Dzierżoniowa:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Cześć Pumeks, to jest właśnie cena pana Marka z Dzierżoniowa:( Coś chyba pokręciłeś. Że Marek -ok. Cena - chyba nie bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts