Jump to content

Centralny zamek z pilota w Foresterze 2003

Guest dzabudin

Recommended Posts

Guest dzabudin

Witam

Przestal dzialac mi pilot centralnego zamka prawdopodobnie wina rozkodowania piota.

Bateria zostala wymieniona.Jak zakodowac spowrotem pilota ?

ppmarian, a rozebranie i przemycie odpowiednim środkiem nie pomaga? Ostatecznie to tylko guma przewodząca, możesz kupić jakiś badziewny kalkulator lub pilota i z niego dosztukować - jak nie uda Ci się kupić.

ppmarian, a rozebranie i przemycie odpowiednim środkiem nie pomaga? Ostatecznie to tylko guma przewodząca, możesz kupić jakiś badziewny kalkulator lub pilota i z niego dosztukować - jak nie uda Ci się kupić.

pilot dziala prawidlowo to nie jest kwestia przemycia.

tak wlasnie zrobilem z "dosztukowaniem" przyciskow tyle ze od telefonu :)

wiem ze w VW byla mozliwosc dokupienia takich oryginalnych "gumek" wiec pytam czy w subaru przerabial ktos ten temat

Gumek nie przerabial, ale mi ten pilot wogole dziala jak chce - raz nie zamyka, raz zamyka i zaraz otwiera samemu, a czasem wogole nie dziala - baterie sprawdzalem, grzebalem w kabelkach i nadal nie moge znalezc przyczyny, gumki mam dobre ale tez czasem dopiero jak glebiej wcisne to dziala a czasem wystarczy lekkie dotkniecie - sklanaiam sie ku temu ze auta maja jendka dusze i same nia zyja - moze ktos ma jakis pomysl gdzie pozagladac - tylko nie mowcie ze w ASO - bo tam to sami nie wiedza o co chodzi

PS - jak zamykam kluczykiem auto sie zamyka normalnie