Jump to content

Blow-Off

kuba_p

Recommended Posts

witam, mam impreze WRX wersja US w której zawór upustowy należy założyć zaraz za kolektorem. Dzisiaj się dowiedziałem że może to spowodować problemy z przepływomierzem i odradzono mi tej modyfikacji. Czy to jest realne zagrożenie?

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Znałem trzy osoby które miały tak założonego blow-off'a... i dwie już nie żyją...
Hmm...dość ponure poczucie humoru, ale mam nadzieję że to jednak był żart :???:

To ja sie moze podlacze, zeby nie zakladac nowego tematu:

Czy montaz BOV do silnika, ktory nie byl przerabiany (wiec jest to dodatek z grupy lans) ma jakies skutki uboczne / negatywne? Gdzies czytalem na Forum, ze wzrasta zuzycie paliwa, a co wiecej?

Prosze o maximum informacji!

Dzieki.

Czyli on dopiero zaczynba syczec powyzej 3000 obrotow?

Ja osobiscie nie moge oprzec sie temu upssssssssssss wiec w swoim WRX (bez zadnych bodyfikacji) montuje BOV firmy Agency Power! :) Juz sie nie moge doczekac jak zostanie sprowadzony z USA :)

Artur

Azrael, wg DrRedDevila (Michała) z ProRacingTechnology BOV powinien być tak wyregulowany żeby nie upuszczał poniżej 3000obr. ja tak zrobiłem i jest super. Wcześniej miałem za miękką sprężynę i mi upuszczał przy 2000 i miałem cały czas strzały z wydechu, a teraz nie mam wogóle i auto jeździ pięknie.

To nie dobrze, ze dopiero od 3000 obrotow :) Ja bym chcial zeby upsss bylo za kazdym razem kiedy sciagam noge z pedalu gazu!!! :)

A jaki jest zwiazek pomiedzy strzelaniem z ukladu wydechowego a nieodpowiednia regulacja BOVa? Nie do konca potrafie sobie to wyobrazic :)

Artur

Było o tym pisane milion razy. Do seryjnego samochodu montowanie atmosferycznego blow off'a nie ma żadnego sensu.

Szefie, czy moje pytanie jest dla Ciebie niejasne? :roll:

No i CIAGLE czekam na odp:

Czy montaz BOV do silnika, ktory nie byl przerabiany ma jakies skutki uboczne / negatywne?