Ninja Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Koleś wymienil w Legasiu pompe wody i cały kompletny rozrząd (włącznie z napinaczem hydraulicznym) i...coś wyje i przestac nie moze... Zaznaczam ze wyje podczas gdy nie załozy paska na alternator wiec to nie on. Wiec co? :shock: bo sam jestem ciekaw. Spotkał sie moze ktos z czyms takim? U mnie w Corsie (słuzbowej) wyła pompa ale tu juz załozył nową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Znam to, podobno wyje pasek zebaty na rolkach prowadzacych, mozna probowac wyczyscic zewnetrzna strone paska... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Znam to, podobno wyje pasek zebaty na rolkach prowadzacych, mozna probowac wyczyscic zewnetrzna strone paska... Ale Ninja napisał, że ze zdjętym paskiem też wyje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Puszczal silnik ze zdjetym paskiem rozrzadu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Ze zdjętym paskiem alternatora - co do rozrządu to u mnie kiedyś wyło jak był pasek za mocno napięty ale przy automatycznym napinaczu to chyba nie będzie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 A może wspomaganie-łożysko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 A może wspomaganie-łożysko? Przy zdjętym pasku się nie kręci, więc trudno, żeby wyło. Na chyba, że... :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninja Posted November 27, 2007 Author Share Posted November 27, 2007 tak jak mowi szczur75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dycha Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Zakładać po kolei stare rolki , i spr. która nie będzie wyła albo będzie- wiem że to czasochłonne ale wyjścia chyba innego niema A jakiej firmy te części może wada fabryczna bo i tak się zdarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 radze wymontować wszystkie rolki i sprawdzić je bo zdarza się żadko ale jednak że nowe części posiadają wade fabryczną, niestety tego nie da się czasamu uniknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 *przepraszam za błędy w pisowni :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 markos007, to nie ma co przepraszać i klepać drugiego posta, tylko jest taki mały przycisk "edytuj" w prawym górnym rogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts