Primi Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Szanowna Dyrekcjo, na wstępie zaznaczę, że moja praktyczna przygoda z Subaru zaczęła się raptem 3 dni temu, kiedy to stałem się posiadaczem SI MY07 zakupionego w Państwa sieci dealerskiej, a dokładnie w salonie Auto-Complex w N.Sączu. Jako, że zamieszkuje piękne okolice Gdyni po auto udałem się super wygodnym pociągiem PKP , później tylko 2 godz. autobusem i juz siedziałem w swoim subaru :cool: . Zakupione auto było wcześniej zarejestrowane na salon subaru i miało na liczniku 1700 km, dla mnie po prostu nówka :wink: . Do rzeczy, po przejechaniu ok. 100km stwierdziłem, że trzeba umyć reflektory i użyłem do tego spryskiwaczy reflektorów, dzwięk towarzyszący tej czynności różnił się trochę od tego co było mi dane usłyszeć w poprzednim moim aucie, ale ... różnica była minimalna, więc kontynuowałem jazdę. Po kolejnych 100 km zatrzymałem się na stacji benzynowej i .....stwierdziłem brak obydwu dysz spryskiwaczy reflektorów :shock:. Hm zdarza się, chociaż nie znam osobiście nikogo komu by się to przytrafiło, ale trudno :sad:. Była sobota przede mną długa droga odpuściłem sobie telefony i pytania do serwisu . Dzisiaj pojechałem do serwisu w Gdańsku i tu zaczęły się schody. Po pierwsze odesłano mnie do salonu w N.Sączu, bo przecież cyt. "tam robiono 1 przegląd i musieli to przeoczyć", długo tłumaczyłem Panu, że owszem robiono, ale pewnie w serwisie i na postoju spryskiwacze mogły działać prawidłowo, zresztą i tak jest to dla mnie bez znaczenia, auto kupiłem w N.Sączu, ale serwisować mam zamiar w Gdańsku. Dalej Pan poszedł tropem, że "auto było użytkowane i jak to się stało, że wcześniej nie odpadły", odpowiadam, że użytkowane mogło być przy takich warunkach atmosferycznych, że być może nie konieczne było używanie spryskiwaczy. Pan nie odpuszczał, "takie rzeczy się nie zdarzają - pierwszy raz widzę", ja też, "tego na gwarancji nie można naprawić". itd. itp. Poprosiłem o przyjęcie zgłoszenia usterki, w końcu Pan się zlitował i wziął ode mnie książkę gwarancyjną i przyjął zgłoszenie. Oczywiście żadnego potwierdzenia zgłoszenia usterki nie otrzymałem, być może taka jest zasada w serwsiach subaru. Na koniec pytanie: czy opisana przeze mnie sytuacja, a dokładnie usterka może zostać naprawiona w ramach gwarancji? Pytam się dlatego, że niestety znam serwis Zdanowicza z innej, jednośladowej strony i mam obawy, czy w ogóle podejmie on próbę rozwiązania mojego problemu. Nie chcę być odebrany jako klient roszczeniowy i wiem, że nie zostanę kolejnym krzysiomem , skoro jednak jest taka możliwość zadania pytania to z niej korzystam. Licząc na odpowiedź, uzbrajam się w cierpliwość Pozdrawiam Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
raju Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Może za mocno psikałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
so_what Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Może za mocno psikałeś No i zaczynają się bezcenne rady :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Może za mocno psikałeś No i zaczynają się bezcenne rady :roll: Zdarza się po dłuższym nie używaniu.....zamawia się w kolorze....gwarancja oczywiście. AK Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 niestety znam serwis Zdanowicza z innej, jednośladowej strony To PO CO tam w ogole pojechales :?: :!: Malo Ci :?: :!: Z autami jest jeszcze gorzej!!!! Przejrzyj pare moich postow, to zobaczysz w czym "szum"! Szczerze Ci wspolczuje - nie usterki, a tego, ze mieszkasz na wsi pod Gdanskiem i do tego "ASO" Ci najblizej! p.s. sam sie zastanawialem nad tym autem, ktore kupiles...gratulacje (tak ogolnie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
raju Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Może za mocno psikałeś No i zaczynają się bezcenne rady :roll: taki tam żarcik co by się właściciel nowego nabytku nie denerwował za bardzo :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Może za mocno psikałeś No i zaczynają się bezcenne rady :roll: taki tam żarcik co by się właściciel nowego nabytku nie denerwował za bardzo :wink: Po twojej odpowiedzi raju to można się jeszcze bardziej ... Jako sprzedawca nie powinieneś udzielać takich odpowiedzi. Pełny profesjonalizm wykazał Andrzej Koper. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Przemek73, generalnie temat usterek spryskiwaczy ksenonów to niestety normalka - tak, jak amortyzatory nie wytrzymują naszych dróg, tak spryskiwacze nie wytrzymują syfu na nich... Uroki życia w Polsce. Z tego, co wiem, a co potwierdził Andrzej - robi się to na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Przemek Przemkowi odpowiedział Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fido__ Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Uczył Przemeq Przemka :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primi Posted December 8, 2007 Author Share Posted December 8, 2007 Witam Kilka dni nie zaglądałem na forum, a tu tyle wartościowych odpowiedzi raju ROTFL, zawsze psikam mocno, JED dzięki za gratulacje, a pojechałem do Zdanowicza bo auto na gwarancji i ciekawy byłem czy coś zmieniło Przemeq AK dzięki za uwagi, w tak zwanym międzyczasie sprawa się rozwinęła, włączył się dealer z N.Sącza i wyglada na to, że wszystko zostanie naprawione. Jak wszystko będzie już OK to opiszę szczególy. Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 włączył się dealer z N.Sącza i wyglada na to, że wszystko zostanie naprawione. I tak być powinno. To mi się akurat w ASO subaru podoba, że jak coś jest dziwnego, to biorą sprawę na klatę i naprawiają na gwarancji. Schody są tylko wtedy, gdy chcemy naprawić: - coś do czego przyczepiona jest etykieta "TTTM" - zaczniemy nieodpowiedzialnie dłubać w wozie Przemek Przemkowi odpowiedział Powiedział jeden z 17 krakowskich forumowych Bartków . Link to comment Share on other sites More sharing options...
remek Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 I tak być powinno. To mi się akurat w ASO subaru podoba, że jak coś jest dziwnego, to biorą sprawę na klatę i naprawiają na gwarancji. 5% jak nic przy zakupie sti08 walcz dalej :wink: [edit] shit, nie popatrzylem ze to pytania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted December 17, 2007 Ojciec Założyciel Share Posted December 17, 2007 :shock: Z wyskakującymi sryskiwaczami nie zdarzyło mi sie spotkać. imprezą 08 przejeździłem sporo kilometrów w Polsce, bez takich "atrakcji". Mam nadzieję, ze wszystko będzie szybko załatwione. Pozdrowienia PS. temat serwisu w Gdańsku przekażę do DT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primi Posted December 17, 2007 Author Share Posted December 17, 2007 imprezą 08 przejeździłem sporo kilometrów w Polsce, bez takich "atrakcji". Witam Dziekuję za odpowiedź. Rozumiem, że MY08 jest super dopracowane, tylko MY07 ma takie przypadłości . ]Mam nadzieję, ze wszystko będzie szybko załatwione. Wygląda na to, że faktycznie wszystko będzie OK. Dzisiaj dostałem telefon z N. Sącza, że właśnie wysyłają sprzyskiwacze do Zdanowicza, a Panowie z serwisu z Gdańska zostali już uprzedzeni o mojej sprawie i nie będzie żadnych prolemów z montażem. Pozdrawiam Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted December 18, 2007 Ojciec Założyciel Share Posted December 18, 2007 Sorry - mój błąd . Byłem podczas mojej dłuzszej nieobcności m.in. na testach właśnie modelu 08, stąd niedoczytałem. Faktem jest, że 07 przejeździłem po Polsce jeszcze więcej kilometrów... Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts