lukaszk Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 przywiozlem ze stanow wrx 04 i szukam serwisu w Poznaniu i okolicach. myslalem o Kocarze ale slyszalem tyle negatywnych opinii o nich,ze boje sie tam pojechac. mozecie mi kogos doradzic?slyszalem ze czesc uzytkownikow subaru z Wlkp jezdzi do Berlina albo Wroclawia ale to dluga wyprawa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Ja jeżdżę do Kocaru i jestem zadowolony, a serwisuję u nich już od 5 lat, nigdy nie miałem żadnego problemu, żeby coś było nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 lukaszk, zapraszam do przywitania sie w odpowiednim temacie: :arrow: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=101962 Jesli chodzi o serwis to Kocar albo dluzsza wycieczka. Zreszta zalezy czy chodzi tylko o wymiane oleju, czy bardziej zlozone naprawy :wink: pozdrawiam Szymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszk Posted November 27, 2007 Author Share Posted November 27, 2007 sorry, ze sie nie przywitalem;) chodzi mi o prosty przeglad-wymiana oleju,filtrow itp.ewentualnie zeby ktos rzucil okiem jak ma sie wersja USA do wersji europejskiej.o Kocarze slyszalem rozne opinie i zastanawiam sie czy warto przeplacac za prosta usluge, ktora moze byc wykonana przez nieautoryzowany serwis. dzieki za pomoc ale pewnie skonczy sie na Kocarze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 lukasz możesz jechać i się przekonać, a jak nie będzie CI odpowiadało to więcej nie pojedziesz, a przynajmniej będziesz wiedział jak dla Ciebie wygląda obsługa, czy Ci odpowiada czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Ja jeżdżę do Kocaru i jestem zadowolony, a serwisuję u nich już od 5 lat, nigdy nie miałem żadnego problemu, żeby coś było nie tak. 5 lat serwisuje auto z czego 1,5 roku czekalem na silnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 proszę nie wprowadzać ludzi w błąd nikt nie czekał 1, 5 roku , to jest pierwsza taka sytuacja związana z unią i recyclingiem pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 5 lat serwisuje auto z czego 1,5 roku czekalem na silnik To nie ma nic wspólnego z serwisem, problem silnika dotyczy całej unii i ponoć w każdym państwie są z tym problemy. Rozpisujemy się tu o jakości obsługi i usług wykonywanych przez firmę Kocar i ja nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzum Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Jestem zadowolony z Kocaru, w zeszlym tyg mialem przeglad forka na 90tys. Normalnie, jak w serwisie - mowisz, co mu dolega, a oni to w miare szybko (moze poza glowicami :/) naprawiaja. Czego jeszcze chciec ? Jest ok. pozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Też jestem z poznania i nie polecam kocara!!! pozatym oni nie lubią wersji US. ja swojego serwisuje w innym poznańskim serwisie na oryginalnych częściach i jestem bardzo zadowolony. Jak byś chciał skorzystać to napisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Kocarze slyszalem rozne opinie i zastanawiam sie czy warto przeplacac za prosta usluge, ktora moze byc wykonana przez nieautoryzowany serwis. Nie nie warto przepłacać, fachowości nie można im odmówić, jak będziesz miał problem z elektroniką to i tak u nich wylądujesz, reszty nie warto tam robić, szkoda czasu i nerwów (nie wspomnę o kosztach) . Właściciel super gość, taki typ gawędziarza. Natomiast do pasji doprowadza mnie ich opieszałość, jakbyś miał do czynienia z włochami. Na dostępność części nie mają wpływu, ale cokolwiek będziesz u nich robił, to przygotuj się na tygodnie oczekiwań. Nie oddzwaniają jak obiecują, wiele razy tego doświadczyłem. Raz musiałem się cztery razy przypominać, prosiłem o sprawdzenie ceny i dostępności. Reasumując: do bieżących obsług (bo gwarancji nie masz :wink: ) znajdź sobie inny warsztat, chyba że, zbierasz fetysze, w postaci pieczątek serwisu SUBARU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 KUba-p co miał Pan robione w Kocarze? miał Pan problem z jakaś naprawą , fachowością? chętnie posłucham feedback jest bardzo ważny , w przeciwieństwie do plotkarstwa itd ... , którego nienawidzę sprawa czysta jasna nie ma niedomówień moim zdaniem serwis subaru nie ograniczenia się do zmiany filtrów oleju szczególnie w przypadku silników turbo jest dużo rzeczy , które nie są sprawdzane gdzie indziej a powinny w celu zagwarantowania osiągów, bezpieczeństwa.Doświadczenia nie da się kupić , nieraz wystarczy podjechać i chwilę porozmawiać i dużo rzeczy się wyjaśnia pzdr Piotr Kociałkowski Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Byłem w Kocarze kilka razy, z moją Imprezą i kilkoma innymi, i uważam Kocar za jeden z lepszych serwisów Subaru w Polsce. Pracują tam super mili i pomocni ludzie, i tak jak pisze PKocial, wystarczy chwilę porozmawiać a wiele można się dowiedzieć i nauczyć. Problem oczekiwania na części jest bardziej winną SIP niż poszczególnych serwisów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 miałem problemy z obsługą a zwłaszcza z jednym z głównych pracowników którego imienia nie chciałbym poruszać na forum (nie chodzi mi tu o Pana Kociałkowskiego). a chodziło między innymi o wymianę oleju która jak Pan pisze jest raczej podstawową czynnością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzum Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Opinia Matiego zgadza się z moimi odczuciami. Ale 1000 pozytywnych opinii nie wyzeruje jednej negatywnej - naprawde warto zastanowic sie, zanim sie napisze "nie polecam" czy "nie warto". Warto też uzasadnić. Takie opinie tutaj naprawde waza. pozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc.li Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Moja opinia jest NEUTRALNA, mili fachowcy, tylko żeby im się jeszcze chciało chcieć, to pewnie bym przebolał ASO'owski cennik. Zresztą z powyższych wypowiedzi raczej układa się "stabilny opis pacjenta", ludzie z mocnymi autami chwalą ich, co oznacza że są fachowcami, a jeśli dodać do tego fakt, że są to raczej auta do zabawy, to czynnik "włoskiej maniany" nie ma tu znaczenia aż takiego. Natomiast "muły robocze" może obsłużyć sprawnie jeszcze kilka warsztatów, nie tylko Kocar. No więc wybieram opcję "sprawnie i szybko", robiąc tym samym miejsce u Kocara, tym którzy potrzebują specjalisty :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gracowy Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Byłem w Kocarze kilka razy, z moją Imprezą i kilkoma innymi, i uważam Kocar za jeden z lepszych serwisów Subaru w Polsce. Pracują tam super mili i pomocni ludzie, i tak jak pisze PKocial, wystarczy chwilę porozmawiać a wiele można się dowiedzieć i nauczyć. W 100% sie z Matim zgadzam, moja Imprezka tez tam byla dwa razy i zycze sobie zeby taki serwis powstal w Warszawie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yarpen Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Ja jak na razie nie mam żadnych problemów z Kocarem pomimo że mam tak 150km i wszystko muszę załatwiać telefonicznie i mailem... ewentualny problem z częściami dotyczy raczej (jak już było powiedziane) SIP, jak na razie o serwisie zdecydowanie pozytywnie, pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszk Posted November 28, 2007 Author Share Posted November 28, 2007 Panie Piotrze Kocialkowski, Doceniam fachowosc i feedback. Niestety nie mam zbyt dobrych wspomnien z porad udzielanych w Panstwa serwisie-gdy bylem w Stanach to napisalem mejla na adres podany na stronie Kocar ale nie uzyskalem zadnej odpowiedzi. W koncu zadzwonilem (tez z USA) do serwisu ale osoba z ktora rozmawialem byla znudzona,ze zawracam jej glowe pytaniami o wrx w specyfikacji amerykanskiej. Mam nadzieje,ze na codzien osoby u Was pracujace poswiecaja wiecej czasu potencjalnym klientom. Pozdrawiam, Lukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 szczególnie w przypadku silników turbo jest dużo rzeczy , które nie są sprawdzane gdzie indziej Są. Ale nie wszyscy (jak widać) o tym wiedzą. Bez urazy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe74 Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Witam wszystkich na forum Chciałbym wyrazić swoja opinie na temat serwisu firmy KOCAR , która jest więcej niż pozytywna . Swojego Forstera serwisuje od 2 lat (jakość serwisu bez zastrzeżeń) Auto po gwaranci zostało zmodyfikowane (silnik, zawieszenie , hamulce , itd.) Opinia że fory mają auta modyfikowane jest błędna , dlatego że przez 2 lata jakość serwisu była i jest taka sama ps. kawa serwisowa jest super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yarpen Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 W koncu zadzwonilem (tez z USA) do serwisu ale osoba z ktora rozmawialem byla znudzona,ze zawracam jej glowe pytaniami o wrx w specyfikacji amerykanskiej Z całym szacunkiem ale jeśli to nie było pytanie czy można u nich serwisować us.spec to chyba nie można wymagać euforii w odpowiadaniu choć z drugiej strony to może moje nastawienie że wszyscy piętrzą problemy na każdym kroku i zawsze dziwne jest kiedy dzieje się inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszk Posted November 28, 2007 Author Share Posted November 28, 2007 nie oczekiwalem euforii tylko kilku odpowiedzi (troche uprzejmosci),auto przywiozlem do Poznania i zastanawiam sie czy euforia w Kocarze bedzie wieksza jak beda mieli okazje mnie wykasowac;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckystrike1979 Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Witam wszystkich Własnie moja eSa stoi w KOCARze w Baranowie w celu podciągnięcia mocy poprzez soft + usunięcie kilku usterek , wierzę, ze się nie pomyliłem co do fachowości . Podzielę się wrażeniami po odbiorze auta , myslę, ze jeszcze w tym tygodniu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilL Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Dzisiaj widziałem jak coś w Twojej S kombinowali, takie czarne chyba, fajne autko, ale nie przyjrzałem się dokładnie bo to nie Subaru, Pan z serwisu mówił że przyjechał klient i zażyczył sobie Forka 02-05 na +400km :shock: :roll: Ciekaw jestem rezultatu. :razz: pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts