pumex1 Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Wczoraj odbieralem swojego GT-ka od lakiernika i przy okazji porozmawialem na temat oznaczen. Otoz w katalogach przy tym samym oznaczeniu lakieru dla WRX widnieja dwie nazwy: - Blue Mica - Blue Pearl teoretycznie oznaczenie jest to samo - czy moze jednak jest roznica np. w odcieniu? Dodatkowo wygrzebalem link do oznaczen kolorystycznych - i tam znowu dla odmiany kolor 02C zwany jest "WR Blue" :arrow: http://www.drmotorsport.co.uk/Subaru%20 ... 0Codes.htm W GT-ku jest inny kod - ale szczerze mowiac jak typowy facet rozrozniam jedynie 3-4 podstawowe kolory Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 http://www.uniquecarsandparts.com.au/co ... subaru.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Niebieski GT MY99 ma oznacznie koloru 74F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 gt ma 74F a wrx/sti ma 02C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 a ze tak zapytam czy kolor elementów czyli maska błotnik zderzak mają Blue Mica 74 F a czy jest inny kolor np komory silnika czy to to samo .?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 Felix, na nadwoziu podany jest tylko jeden kod koloru więc w komorze silnika pewnie jest ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 http://www.drmotorsport.co.uk/Subaru%20 ... 0Codes.htm zobacz tu na zdjeciu kolory sa inne . To mnie zmyliło . No a jak ja nie mam koloru i vinu a chciałbym wiedziec to musiałbym znaleść kogoś kto ma niebieskiego subaraka i zczytać jego kolor z vin, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 No a jak ja nie mam koloru i vinu Jak to nie masz VIN-u :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted March 21, 2008 Share Posted March 21, 2008 w komorze silnika jest ten sam lakier co na nadwoziu tylko jest "niedotryskany", czyli jest duzo ciensza warstwa oraz brak bezbarwnego. dlatego wydaje sie nieco inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Czyli matowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 w komorze silnika jest ten sam lakier co na nadwoziu tylko jest "niedotryskany", czyli jest duzo ciensza warstwa oraz brak bezbarwnego. dlatego wydaje sie nieco inny wlasnie nie jestem przekonany czy to ten sam lakier. wiadomo, ze fabrycznie komora silnika nie jest w polysku. wyglada jednak jak zapylana innym, ciemniejszym odcieniem. a w srebrnych to juz zupelnie jest cos innego... szarosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 czy mógłby ktoś kto ma niebieskie subaru zrobić zdjęcie komory silnika i słupków i wtedy róznice sie dostrzegło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 fabryczny lakier: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 (...) wiadomo, ze fabrycznie komora silnika nie jest w polysku.wyglada jednak jak zapylana innym, ciemniejszym odcieniem (...) czy oczy mnie myla, czy ten akurat ma polysk... :???: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 czy oczy mnie myla, czy ten akurat ma polysk... :???: Dla mnie to połysk z flesza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Czyli buda wewnątrz i na zewnątrz to kolor 74F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Czyli buda wewnątrz i na zewnątrz to kolor 74F wygląda na to że tak, a to jest tak bardzo istotne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Czyli buda wewnątrz i na zewnątrz to kolor 74F jesli pytasz, bo potrzebujesz pomalowac to wiedz, ze bardzo ciezko osiagnac taki kolor jak jest w komorze silnika... raczej nie wynika to ze skladu lakieru, tylko ze sposobu natryskiwania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felix Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Oby lakiernik wiedział jak to sie robi :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
raju Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 (...) wiadomo, ze fabrycznie komora silnika nie jest w polysku.wyglada jednak jak zapylana innym, ciemniejszym odcieniem (...) czy oczy mnie myla, czy ten akurat ma polysk... :???: Obrazek Ten to na bank bity był Jak ładnie podłużnica się błyszczy :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Ten kolor subaru nazywa się oficjalnie WR Blue Mica wiem, bo już się kiedyś na ten temat kłóciłem na forum i wygrałem . Kod 02C Według tabeli matiego: WRX Blue Mica Pearl :roll: W komorze silnika jest rzeczywiście kolor, który sprawia wrażenie kompletnie innego. Jak ktoś chce zobaczyć mój, niech kupi AutoMoto z 14 kwietnia . No dobra - wrzucę fotkę z sesji tutaj. Przy okazji można porównać z STI MY'08 i zobaczyć ten biedny tani intercoolerek w MY'08 w którym przyoszczędzili nawet na namalowaniu logo "STI" Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 (...) No dobra - wrzucę fotkę z sesji tutaj. Przy okazji można porównać z STI MY'08 i zobaczyć ten biedny tani intercoolerek w MY'08 w którym przyoszczędzili nawet na namalowaniu logo "STI" Obrazek ale i zdjecie :shock: wyglada, ze oba auta maja przekrzywione karoserie... btw, najbardziej to przyoszczedzili (w obu autach ) na fabrycznym siatex'ie na IC (patrz. watek o MYSZY herrkama) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 wyglada, ze oba auta maja przekrzywione karoserie... Mhm, jasne. Specjalnie oba do testów poszły krzywe, bo startowały w kategorii "dynamiczne rowerki dla dzieci" (z dodatkowymi kółkami) i musiały zostawiać co najmniej trzy, a najlepiej cztery ślady :razz: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 wyglada, ze oba auta maja przekrzywione karoserie... Mhm, jasne. Specjalnie oba do testów poszły krzywe, bo startowały w kategorii "dynamiczne rowerki dla dzieci" (z dodatkowymi kółkami) i musiały zostawiać co najmniej trzy, a najlepiej cztery ślady :razz: . tak tez myslalem, dziekuje za upewnienie mnie w tym przekonaniu :razz: ktore auto zwyciezylo w ww kategorii? p.s. faceci - duze dzieci... tylko zabawki troche drozsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raga Posted April 25, 2008 Share Posted April 25, 2008 Super fotka - właśnie na takich fotkach widać jak bardzo Subaru zaoszczędziło w materiałach, jakości przy nowej Imprezie. :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts