esilon Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 pytanie ile obrotów powinno byc na luzie w forku jak w temacie , u mnie przy rozgrzanym silniku jest ca. 750 (chyba) i zauważyłem ,że zaczął forek lekko się merdac przodem w czasie postoju (NIE BYŁO TEGO), jak jest ok 800-900 to wsjo okiej. A boxer miał tak przeciwsobnie równoważyć drgania p.s. co to jest koło dwumasowe? i czy może miec z tym związek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 esilon, sprawdź świece, cewki, kable. W końcu konstrukcja silnika nie zrównoważy problemów niedopalania mieszanki. Koło dwumasowe nie ma z tym nic wspólnego (nawet go chyba nie masz), ale polecam artykuł wraz z komentarzami: http://www.motofakty.pl/artykul/dwumaso ... chowe.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
esilon Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 aflinta, tenk ju wery macz za linka, rozumiem, że powinienem przy najbliższej okazji zgłosić to w ASO :???: bo powinno byc (było) aksamitnie a nie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 esilon, możesz się podpytać. U mnie czasem chodzi idealnie gładko, czasem coś tam drgnie, no ale 11 lat swoje robi a i LPG nieco trudniejsze w zapłonie od benzyny Na benzynie zawsze gładko i aksamitnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferster Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 W moim jest jeszcze mniej - 600-700obr., mimo to, brak drgawek. Zrób tak jak pisze aflinta, Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts