Gienyy Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 W moim Gt'ku w prawych drzwiach szyba sie nie domyka :???: tak jakby brakowalo sily zeby ja domknac .Jak otworze drzwi to moge dosunac jejakies 2cm i wszystko jest ok .Ciekaw jestem czy da sie cos z tym zrobic i czy tez mieliscie tego typu problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 Gienyy, być może jest to kwestia regulacji, może przyda Ci się mała procedura serwisowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gienyy Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 moze ..sprawdze dzieki za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 u mnie problem wystepuje przy wszystkich drzwiach :neutral: Juz sie przyzwyczailem ze domykam przy otwartych drzwiach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Ja tez tak domykałem, bo inaczej głośno świszczały uszczelki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Wiem, że problem występuje częściej w autach z szybami oklejonymi folią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Wiem, że problem występuje częściej w autach z szybami oklejonymi folią. no, czyli u mnie :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 W W moim Gt'ku w prawych drzwiach szyba sie nie domyka tak jakby brakowalo sily zeby ja domknac .Jak otworze drzwi to moge dosunac jejakies 2cm i wszystko jest ok .Ciekaw jestem czy da sie cos z tym zrobic i czy tez mieliscie tego typu problemy Mam identyczne objawy. Mam nadzieję, że taki jeden fachowiec :wink: jutro poradzi sobie z problemem. Oczywiście wtedy podam namiary na Gościa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czorny Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Wystarczy wyregulować. Szyba powinna dochodzić do blokady na słupku i mocno dociskać do uszczelki. Nie można przedobrzyć bo jeśli za bardzo będzie odchylona to może kapać woda a na pewno będzie gwizdała przy dużych prędkościach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts