Jump to content

upgrade wskaźników

samochodzik

Recommended Posts

Saint ma takie wskażniki w swoim GT'ku. Z tego co się dowiadywałem to nie jest plug and play, ale jest w miarę bez problemowy montaż. Trzeba kilka kabelków przelutować.

Ja już dawno bym założył takie wskażniki, ale silnik nie kręci mi się do 8k rpm, i jakoś dziwnie by to wyglądało :wink:

BTW w UK taki set kosztuje połowe tej ceny z Allegro :wink:

Wydawało mi się że stroker kit Jun'a może się kręcić wyżej niż seria (z odpowiednimi modami głowic). Ale możliwe że się mylę bo narazie tylko pobierznie o tym czytałem.

The rpm limit on my 2.3 for example is 8500rpm but I keep it to 8000 as I'm using std Sti5 valve gear.

oczywiscie Andy ma zamknięty blok EJ22, i głowice z osprzętem z STi V5. Ja bardzo bym chciał podnieść odcięcie do 8k, bo myśle że to by ładnie współgrało z moją skrzynią biegów.

Upgrade super tylko żeby jeszcze silnik się kręcił do 10k obr. :shock: ciekawe jak brzmiałby boxer kręcący się do 10k obr. z 3" przelotem, marchewami i wielkim pssssyyyyt pomiędzy zmianą biegów :shock: :shock: czy jeździ cóś takiego w Polsce?

dla mnie nie jest wazne ze ten obrotomierz ma 10 tys, a speedometr 280, wolalbym wersje 8tys obrotow i predkosc ok 200

jednak dla mnie najwazniejsze jest to ze obrotomierz ten widac, w odroznieniu od tego malenstwa upchnietego gdzies z boku, ktory jeszcze w tych okolicach co zmieniam bieg zaslania mi kierownica

11200
:shock: to do ilu kręci się normalnie?
tylko leciutko się wydechowe zawory podgięły...
a jakby wstawić mocniejsze zawory?

Czytałem kiedyś o modach w jakimś japońskim wynalazku typu extreme i miał mnóstwo szpejów z tytanu m.in. pierścienie i zawory. Kręcił się chyba do 12tyś. o ile dobrze pamiętam. Ale to był chyba silnik wolnossący.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...