nor-b Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 Witam, zaczęło mi "falować" doładowanie, po za tym występuje przeładowanie do ok. 1,25 bara na seryjnej mapie (WRX MY2001). Wstępna diagnoza jest taka, że to WG. I tu zaczyna się, chyba problem. Bo jeżeli to faktycznie WG to z tego co wiem nie ma możliwosci kupienia nowego bo występuje tylko w komplecie z turbiną. Co zrobić, szukać gdzieś używki, szukać innego? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 nor-b, podjedź do króregoś z "niezależnych" warsztatów w Wawie, powinni mieć wastegate'y na stanie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nor-b Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 Mati, już jestem umówiony w jednym niezaleznym warsztacie (telefon mam od Ciebie...), ale Zbyszek nie ma pewności co do tego czy WG jaki posiada jest w 100% sprawny i stąd moje pytanie co dalej jak się okaże nie sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 Jeśli to faktycznie będzie walnięty WG, i nie będzie drugiego na wymianę, to będzie kilka opcji: 1) Poszukać WG w Polsce i na ebay. 2) Kupić lekko używaną TD04, będziesz miał nowszą sprężarkę. 3) Użyć tej awarii jako wymówki do kupienia jakiejś większej turbosprężarki, VF34 są ostatnio w dobrej cenie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nor-b Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 opcja nr. 3 jest najciekawsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKocial Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 jedna sprawa zazwyczaj jak jest uszkodzony WD , membrana to boostu nie ma , to mi pasuje na węzyk lub zawór-elektro... podjedź do MTS zrobia nagrania sprawdzą szczelność wężyków powinno zająć nie dużo czasu ... pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 znalazłem wątek z podobnym problemem więc kontynuje ... Scooby mi oszalał , auto zdechło - nie jedzie, ładowanie zmierzone aż dwoma zegarami aby była pewność: ładowanie max 0,5bar i szalejąca wskazówka wskaźnika ładowanie - skacze (faluje) wężyki sprawdziłem wszystkie , niby ok , Jak sprawdzić czy to WG ? Proszę o sugestie bowiem nie mam w pobliżu kompetentnych mechaników i serwisów którzy ogaraniają takie auta :sad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts