Jacool Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Mam pytanie gdyz jestem swiezo upieczonym posiadaczem STi 2.5 US spec a moje poszukiwania na forum zakonczyly sie fiaskiem, a zatem do rzeczy: jaka moze byc przyczyna nie gasnacej kontrolki temperatury tylnego dyfra, dodam tylko ze auto jest po lekkiej przygodzie tylnym kolem w ktorej to pękła półoś na przegubie ale reszta sieddzi w dyfrze. Lada moment bedzie nowa ale nie wiem czy to pomoze zlikwidowac problem kontrolki (szczerze watpie :sad: ). z gory dzieki za info Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 jaka moze byc przyczyna nie gasnacej kontrolki temperatury tylnego dyfra, dodam tylko ze auto jest po lekkiej przygodzie tylnym kolem w ktorej to pękła półoś na przegubie ale reszta sieddzi w dyfrze Sprawdziłeś, czy to nie wina samego czujnika? Może to on dostał, nie działa, a ECU "w razie czego" wywala to jako błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted November 19, 2007 Author Share Posted November 19, 2007 podobna sugestie mial czlowiek z serwisu w lomiankach, polecil jednak najpierw wymienic polos (co wydaje sie oczywiste). moze jutro bede wiedzial cos wiecej. P.S. Pewnie to glupie pytanie ale gdzie szukac wspomnianego czujnika czy moze wogole nie szukac i jechac od razu na serwis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 P.S. Pewnie to glupie pytanie ale gdzie szukac wspomnianego czujnika czy moze wogole nie szukac i jechac od razu na serwis? Jacool, na tzw. chłopski rozum, zazwyczaj takie czujniki jest łatwo zidentyikować - coś wystającego z obudowy + kabelek. Jednakże jeśli to pękło, to pewnie zgodnie z prawem Murphyego pękło coś, co jest wewnątrz obudowy. A sam rozbierania dyfra bym się chyba jednak nie podejmował... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted November 19, 2007 Author Share Posted November 19, 2007 ja bynajmniej do dyfra dotykac sie rowniez nie zamierzam mysle zeby postawic auto do znajomego ktory przygotowal juz klika aut do startow na 1/4 mili i troche dlubal w "nietypowych" autach bo szczerze powiedziawszy w płocku dla wielu mechaników subaru to jednak abstrakcyjna marka. Mysle ze z prostszymi zadaniami sobie poradzi a reszte zostawie w gestii serwisu ewentualnie ktoregos z mechanikow polecanych na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 bo szczerze powiedziawszy w płocku dla wielu mechaników subaru to jednak abstrakcyjna marka I tu musisz bardzo uważać. Zastosowanie do subaru podobnych procedur, co do cywilnego FWD/RWD może się skończyć bardzo nieprzyjemnie. Dla właściciela subaru, oczywiście . Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted November 20, 2007 Share Posted November 20, 2007 po pierwsze najpierw powiedz czy rano jak samochód zimny po zapaleniu silnika od razu się włącza kontrolka ? jezeli tak na 100% cos z czujnikiem, widać go gołym okiem jak schylisz sie pod samochód, miesci sie centralnie w tylnej obudowie dyfra. moze być tak ze przy uderzeniu czujnik pękł w środku w dyfrze i na Twoim miejscu uważnie bym sie temu przyglądnął, moga byc jeszcze jego cześci w dyfrze, a to grozi poważniejszymi konsekwencjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 carfit jest dokładnie tak jak mowisz po przekreceniu kluczyka w stacyjce rozblyskuja wszystkie kontrolki, z ktorych wiekszosc gasnie po uruchomieniu silnika, poza ta jedna wlasnie od dyferencjalu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts