szymu Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 chce wymienic tlumik koncowy w moim GT - za bardzo halasuje i nie da sie wytrzymac na dluzszych trasach. mam pelny przelot (chyba 2,5 cala) i puszke z tylu o srednicy lufy czolgowej, ktora jest zrobiona tylko po to, zeby halasowac. w zwiazku z tym pytanie, czego szukac? serii od STi? ScoobySporta (ale do GT czy do WRX/STi)? robionego na zamowienie cichszego przelotu? tlumik ma ladnie gadac, wiem ze nie bedzie cichy (w koncu to przelot) ale ma byc znosny w dluzszym uzytkowaniu. aha, i fajnie by bylo jakby przebijala sie przez niego muzyka we wnetrzu czy taki tlumik podejdzie: http://allegro.pl/item251526663_tlumik_subaru_wrx.html chodzi mi glownie o mocowania i ilosc brandzlowania konieczna do zamontowania tego ustrojstwa. poza tym czy nie zadlawie mojego wydechu? prezentowany tlumik ma wlot 6cm, wylot ok 4cm. nie rozwali go cisnienie? prosze o rady wszystkich znajacych tematyke, z gory dzieki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 mom podobny w nieturbo w cholere glosny a katy itp zostawilem ........gdzies jest temat (tez tam pisalem ) o wydechach , kilka stron lektury szukaj od sti ponoc ladnie cicho i przyjemnie gada!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 mom podobny w nieturbo w cholere glosny a katy itp zostawilem ........gdzies jest temat (tez tam pisalem ) o wydechach , kilka stron lektury szukaj od sti ponoc ladnie cicho i przyjemnie gada!! dzieki za rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 pamietaj ze tlumi komorowy stlumi nie tylko dzwiek ale i auto tak jak Ci pisalem kup supersprinta fajnie gada i nie jest tak restrykcyjny Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 pamietaj ze tlumi komorowy stlumi nie tylko dzwiek ale i auto tak jak Ci pisalem kup supersprinta fajnie gada i nie jest tak restrykcyjny poza tym slyszalem, ze jesli cala rura jest przelotowa to komorowy i tak rozp***li mam na oku supersprinta, jutro jade go ogladac. jak on wyglada? ma podobno owalna koncowke? to ten o ktorym mowisz? ile cos takiego moze koszcic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 szymu, ja miałem SS i zamieniłem na HS bo różnica w brzmieniu jest duża (na korzyść HS). Używany SS może kosztować z 500, nowy znacznie więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 różnica w brzmieniu jest duża (na korzyść HS). w sensie HS jest głośniejszy? basowiejszy? bardziej mięsisty? hmm jakie tu jeszcze epitety pasują do tłumika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Minimalnie głośniejszy i z większymi jajami :wink: Zresztą słyszałeś go u mnie nieraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 Minimalnie głośniejszy i z większymi jajami :wink: Zresztą słyszałeś go u mnie nieraz. slyszalem ale probuje sobie zbudowac wyobrazenie o tym jak moze grac SS bo przeciez nie dmuchne w niego tak mocno zeby go uslyszec a po montazu juz troche za pozno na narzekania... a jak w stosunku do tych dwoch bedzie grac devil z drugiego watku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Minimalnie głośniejszy i z większymi jajami :wink: Zresztą słyszałeś go u mnie nieraz. slyszalem ale probuje sobie zbudowac wyobrazenie o tym jak moze grac SS bo przeciez nie dmuchne w niego tak mocno zeby go uslyszec a po montazu juz troche za pozno na narzekania... a jak w stosunku do tych dwoch bedzie grac devil z drugiego watku? SS mniej bulgocze, ale też jest ok. Nie wiem jak sam końcowy Devil, Carfit ma w STI kompletny i jest boski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymu Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 Minimalnie głośniejszy i z większymi jajami :wink: Zresztą słyszałeś go u mnie nieraz. slyszalem ale probuje sobie zbudowac wyobrazenie o tym jak moze grac SS bo przeciez nie dmuchne w niego tak mocno zeby go uslyszec a po montazu juz troche za pozno na narzekania... a jak w stosunku do tych dwoch bedzie grac devil z drugiego watku? SS mniej bulgocze, ale też jest ok. Nie wiem jak sam końcowy Devil, Carfit ma w STI kompletny i jest boski. tia ale jak sie z nim widzialem to mowil, ze jest glosniejszy od mojego jak cena bedzie dobra za tego SS jutro to pomysle nad tematem, jak nie to zamieniam sie na devila o ile ta podmiana wypali. thx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts