FITNES Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Witam.Będę zakładał jais gwint do STI.Podpowiedzcie jaki i gdzie najtaniej a najlepiej?...Osobiście chce dosc twardy najlepiej.pozdrawiam.P :wink: aweł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Miałem D2 , w STI , niestety zachwycony nie byłem Jak dobry gwint to niestety min. 10k nie Twoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Dobry kawiorowy gwint do STi...przychodzi mi od razu do głowy Proflex :cool: ale mało kogo na to stać bez sponsora :sad: D2 to hamulce mają jeszcze w miarę, ale o zawiasie nic dobrego nie słyszałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 D2 to hamulce mają jeszcze w miarę, ale o zawiasie nic dobrego nie słyszałem. Ja mam gwint D2 od ok. roku. I jestem zadowolony, w tej cenie chyba nic lepszego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FITNES Posted October 2, 2007 Author Share Posted October 2, 2007 Carfit,jakie problemy były z D@? i skąd twoje niezadowolenie?...Wiem,że sie wylewaja często ale mam człowieka ,co ogarnął ten problem..Czerwone GT w Tychach jechało na D2 i trzymanie sie miał rewelacyjne !!! :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 FITNES, najtaniej i najlepiej bedzie jak zalozysz stabilizatory razem z koncowkami do przodu i tylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Carfit,jakie problemy były z D@? i skąd twoje niezadowolenie?...Wiem,że sie wylewaja często ale mam człowieka ,co ogarnął ten problem..Czerwone GT w Tychach jechało na D2 i trzymanie sie miał rewelacyjne !!! :wink: Słuchaj na torze sie zgodze , było ok, natomiast na co dzień niestety dla mnie porażka, to zawieszenie jest za wolne , słabo wybiera nierówności i tracisz szybko przyczepność, na naszych polskich drogach, jeździłem wolniej jak na seryjnym zawieszeniu. P.S. dokładnie jak mówi KUBA , tak zrobiłem w swoim + sprężyny PRODRIVE i jest dla mnie super, i póki co nic nie bede zmieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
FITNES Posted October 2, 2007 Author Share Posted October 2, 2007 Dobra,czyli krotko i zwiezle....co to mam załozyc i gdzie kupic te stabilizatory? i te sprężyny ?stabilizatory rozumiem że trzeba zmienic na inne.. a sprężyny na twardsze . Kurcze,super by było żeby pogodzić asfalt i szutry w jednym zawiasie,ale mysle,że twarde zrobie na tor i płaskie,a orginał STI zostawie na szutry i zime... i co myslicie o TEINIE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Tein jest ok , a najlepiej z serii N-GRUPPE tylko troszke drogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FITNES Posted October 2, 2007 Author Share Posted October 2, 2007 JEST NA ALLEGRO TAKI ZA 3700.rzuc fachowym okiem czy cos wart.dzieki z gory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukciosti Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 FITNES, tłuką się tobie amory, czy w tym roczniku nie ma z tym problemu? ps. daj link do tego zawiasu bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 FITNES, tłuką się tobie amory, czy w tym roczniku nie ma z tym problemu? w kazdym roczniku sa problemy ze stukami tylnych amorów Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukciosti Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 u mnie już i przednie sobie pięknie stukają a ja dalej nie mam pomysłu (kasy) na zawias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts