arosiak Posted September 13, 2007 Share Posted September 13, 2007 Tak mi sie trafiło, że posiadam dobrą turbinę od imprezy GT z 99 roku. Wiem że mój Foryś też z 99 roku ma mniejszą i chciałbym spróbowac je podmienić. Czy orientujecie się, czy wiąże się to z jakimiś przeróbkami, czy z komputerem trzeba coś robić???? A i jeszcze mogę mieć IC od GT, czy IC w GT jest większe niż w forku??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted September 13, 2007 Share Posted September 13, 2007 IMHO operacja bez sensu, wiele nie zyskasz, jeśli już chcesz wymieniać turbo i intercooler to na STi + wydech i remap. Wtedy będzie odczuwalna poprawa osiągów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olleo Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 A nie jest tak, ze juz wyrazna zmiana bedzie z turbo od WRXa? W ktoryms temacie Az pisal o wytrzymalosci panewek po pewnym przebiegu, a w innym o wytrzymalosci skrzyni biegow. W tym wieku Forek moze zbyt duzo mocy nie wytrzymac - szczegolnie w dole obrotow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Olleo, A nie jest tak, ze juz wyrazna zmiana bedzie z turbo od WRXa? Od wczoraj mogę już napisać na podstawie własnych przeżyć : jak dla mnie różnica jest kolosalna (choć pewnie to zasługa również nowego kompletnego wydechu przelotowego). Zastrzegam, zdanie bezgranicznego wciąż laika i amatora Nie bijta ... Pozdrawiam Grzesiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 Zrobiłeś też remap? Sam przymierzam się do zmian w swoim forysiu bo skończyła mi się gwarancja i strasznie mnie korci żeby coś "zmajstrować". Jaki był koszt tych zmian? Pozdrawiam Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 Spowiadaj nam się tutaj, sam rozważam wrzucenie turbinki od WRX. Byłeś już na hamowni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 bart99, może to Cię zainteresuje: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=107478 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 Aflinta, dzięki za linka do tematu. Niestety nie mogę wywnioskować jak dalekie modyfikacje są potrzebne. Bardziej interesuje mnie czy taka modyfikacja może być plug&play?? Czy da radę pokombinować samemu czy konieczne będzie udanie się do znanych i "lubianych" moderów? Planuję również remap + upgrade hamulców + ewentualnie wydech (ale wtedy trudno będzie ukryć przed małżonką zmiany ... Filester z tego co wiem w Łodzi nie ma hamowni 4x4, chyba, że coś się zmieniło?? Jak dobrze wiadomo mocy nigdy dosyć, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pozdrawiam Bart Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 bart99, wymiana samego turbo bez remapu raczej nie ma sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 Aflinta, dzięki za linka do tematu. Niestety nie mogę wywnioskować jak dalekie modyfikacje są potrzebne. Bardziej interesuje mnie czy taka modyfikacja może być plug&play?? Czy da radę pokombinować samemu czy konieczne będzie udanie się do znanych i "lubianych" moderów? Planuję również remap + upgrade hamulców + ewentualnie wydech (ale wtedy trudno będzie ukryć przed małżonką zmiany ... Filester z tego co wiem w Łodzi nie ma hamowni 4x4, chyba, że coś się zmieniło?? Jak dobrze wiadomo mocy nigdy dosyć, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pozdrawiam Bart Citan gdzieś wrzucał wykresy, tylko nie wiem czy akurat w Łodzi hamownię odwiedził. Trzeba by go zapytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart99 Posted September 22, 2007 Share Posted September 22, 2007 Ok, więc zapytajmy... Niech MOC będzie z Tobą!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arosiak Posted September 23, 2007 Author Share Posted September 23, 2007 jeśli chodzi o hamownie to jakiś znajomy ma w łodzi 4X4, jak chcesz to na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts