Kario Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Jak w temacie. Mozna wykminic jakos jego zuzycie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Jak zdejmiesz obudowę to można zobaczyć czy nie jest wystrzępiony i sparciały ale to nie jest gwarancją że nie strzeli - trzeba wymieniać zgodnie z przebiegiem i nie sugerować się wyglądem zewnętrznym. A jak nie znasz przebiegu to po prostu go wymień - będziesz miał spokojne sumienie i na pewno się to opłaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 No wlasnie kupilem jak mial 142tys, juz ma 157tys, paska jeszcze nie ruszalem. Przeglad 100tys w ksiazce jest ale gwarancji nie mam, ze niemiec wymienil. Nie kupowalem od wlasciciela tylko od handlarza i on nie wiedzial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Zmień bezdyskusyjnie, handlarze nigdy nic nie wiedzą a zazwyczaj kombinują jak mogą. Spotkałem się z podrabianym książkami serwisowymi, pasek to nie jakiś straszny koszt a jak Ci walnie to się za silnik nie wypłacisz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Wodniksubarek, wymienia się ciut więcje niż pasek... i nie jest to wcale mały koszt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 :neutral: masz w pewnym sensie rację ale nawet jak ma średnie napinacze to pożyją dłużej niż średni pasek a lepiej mu dołożyć i mieć pewne niż zmieniać :wink: silnik jak się urwie głupi pasek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Zatarty napinacz zabije nowiutki pasek b. szybko. W Subaru masz 4 rolki i napinacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Zmienie chyba ten ch****** rozrzad, wpakowalem juz i tak sporo kasy: - opony letnie, zimowe - prostowanie felg (jak ktos mogl je tak pogiac !!) - kolo dwumasowe + komplet sprzegla - poduszki silnika, skrzyni, tylnego dyfra - amortyzatory KYB - laczniki stablizatora z przodu, gumy mocujace przekladnie kierownicza i pare innych dupereli of coz No ale samochod teraz jezdzi jak nowy Brac rozrzad subaru z ASO czy jakies zamienniki, samochod legacy III 2.5L N/A. Jak zamienniki to gdzie to w okolicy katowic (no powiedzmy w duzej okolicy) tanio i dobrze zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Kario, jak masz silnik SOHC to po zerwaniu paska tylko auto Ci się zatrzyma Są jakieś zamienniku, poszukaj, przewijało się już kilka razy po forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 W sklepie "JC auto" Pasek dayco 130zł rolka zębata 170zł rolka prowadząca x2 165zł rolka napinająca 230zł pompa wody 330zł. tyle bynajmniej u nas kosztują częśći do rozrządu bo zmieniałem pół roku temu. Tak więc nie oszczędzaj na rozrządzie tylko idź z sałatą i zrób silnik jak trzeba :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 tyle bynajmniej u nas kosztują częśći To kosztują czy nie kosztują? Wiesz co znaczy bynajmniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 "bynajmniej u nas :grin: bo wiem że w każdym miejscu polski są inne ceny. Ja dokładnie tyle płaciłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 :wink: Bynajmniej I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kario Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Tak SOHC, ale nie sadze, zeby byl bezkolizyjny. Chyba starsze jeszcze z hydrauliczna regulacja luzow zaworowych byly bezkolizyjne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Pasek dayco 130zł rolka zębata 170zł rolka prowadząca x2 165zł rolka napinająca 230zł pompa wody 330zł. Czy przy każdej wymianie paska rozrządu i rolek zalecacie także wymianę pompy wody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 ja kiedys w poprzednim aucie nawet mialem naplepke sprawdzono pasek i stan rorzadu (pochadzaca z orginalnego serwisu z niemiec ) i bardzo tez mnie to zaciekawilo jak panowie to robili i jak sie odwarzyli cos takiego nakleic!!!! Zna ktos sposob sprawdzania dajacy gwarancje oprocz na tzw oko??? Ps przy zmiane uszczelnien walu i walkow (rorzad ma ok 30tys) calecacie zmiane rozrzadu?? czy pozostac przy starym?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawwwcu Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 najlepiej wlozyc palce miedzy pasek a kolko na zapalonym silniku jak pasek peknie to znaczy ze byl slaby a jak nie to znaczy ze jest dobry i nalezy wymienic palce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodniksubarek Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Hehehehe krawwwcu dobre to było :grin: Pompę wody lepiej wymienić od razu ja zostawiłem starą a po 70km zaczęło sie z niej lać :wink: i drugi raz wszystko musiałem rozbierać. Lepiej zmienić :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts