kashmere Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Szanowni znawcy tematu! Bardzo prosze o informacje czym objawia sie uszkodzony dyfer (chodzi mi o wszystkie) :?: Czy wydobywa sie jakis dzwiek, jakis niechciany efekt podczas jazdy itp. Dziekuje za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 kashmere, wycie, stukanie, grzechotanie, cos jakby przeskakiwanie łańcucha (w rowerze) przy przyspieszaniu, róznie, a co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted September 7, 2007 Author Share Posted September 7, 2007 kurcze, cos mi trze pod autem jakbym jechal z wydechem szurajacym po asfalcie :sad: dzwiek wydobywa sie tylko na malych predkosciach. Powyzej 40km/h przestaje. Przy sprawdzeniu max przyspieszania auto idzie rownomiernie. jesli bylby to dyfer to ile kosztowalaby wymiana. oczywiscie kupilbym wzomcniony z firmy 2+2turbo. Jutro jade to sprawdzic ale juz teraz mocno mnie trapi :neutral: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loucyphre Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Spokojnie! Takie dźwięki wcale nie oznaczają zniszczonego dyfra. podobny dźwięk wydaje gumowa wkładka błotnika tylnego, po spłukaniu przez myjkę i jak sie ułoży gdzieś franca na półosi. Ja po usłyszeniu tego już prawie kupować chciałem wał z podporą. Sprawdź czy ta cholerna gumka (w nadkolu z tyłu ) jest na swoim miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted September 7, 2007 Author Share Posted September 7, 2007 Spokojnie! uff Sprawdź czy ta cholerna gumka (w nadkolu z tyłu ) jest na swoim miejscu. jutro sprawdze, dzieki za podpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter_s Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 kurcze, cos mi trze pod autem jakbym jechal z wydechem szurajacym po asfalcie :sad: dzwiek wydobywa sie tylko na malych predkosciach. Powyzej 40km/h przestaje. Przy sprawdzeniu max przyspieszania auto idzie rownomiernie. jesli bylby to dyfer to ile kosztowalaby wymiana. oczywiscie kupilbym wzomcniony z firmy 2+2turbo. Jutro jade to sprawdzic ale juz teraz mocno mnie trapi :neutral: Yo, ja sie podlaczam do tematu bo chyba wlasnie przed chwila zalatwilem dyfer. Wczoraj pisalem maila ze potrzebuje jedna opone bo mi sie jedna postanowila porwać i jako ze nikt sie nie odezwal to zdecydowalem wsadzic zimowki bo i tak na codzien jezdze czym innym. Pech chcial ze pod reka mialem tylko 2szt ale do wulkanizacji mam ok 1km wiec postanowilem wsadzic dzisiaj dwie a w poniedzialek kolejne dwie. Po drodze do oponiarza zaswital mi pomysl aby wsadzic zimowki na przod i w drodze powrotnej zahaczyc o szutrowy oesik, ktory mam w poblizu i obadac jak sie ten zestaw bedzie zachowywal na luznym. Jak wpadlem na oesik to pedal gazu jakos tak sam wszedl w podloge i chyba przedobrzylem na nawrotach. Jak wyjechalem na asfalt to jakies dziwne dzwieki zaczely dochodzic jakby z tylnego zawieszenia. Na poczatku myslalem ze bloto odpada i stuka gdzies o oslony blaszane tarcz hamulcowych, ale chyba sie pomylilem. Obawiam sie, ze na nawrotach jak obracalem samochod gazem to zimowki troche przytrzymaly a tyl sie krecil i cos pierdyknelo. Jednak zanim wyjechalem na asfalt niczego podejrzanego ani nie slyszalem ani nie zauwazylem w prowadzeniu samochodu (poza delikatnym smrodkiem o ktory podejrzewalem raczej sprzeglo). Wczesniej sobie pomyslalem ze generalnie mala roznica w obwodzie opon i to jeszcze na szutrze nie obciazy zbytnio dyfra. Czy mozliwe jest zeby padla wiskoza? Za duzo nie jezdzilem, jest tam tego z 0,5km i przejechalem to 3 razy w te i z powrotem przy czym tylko na nawrotach na obu koncach odcinka troche ten pedal gazu mocniej potraktowalem. Dzwieki jakie sie dobywaja przypominaja jakby cos sie zaczepilo pod spodem i co jakies 100m szoruje jakby np o blaszane oslony tylnych tarcz. Obejrzalem spod dokladnie i nic tam nie ma. Bo tak mi sie wydaje ze te dzwieki dochodza co jakas ilosc obrotow kol i skoro jest roznica pomiedzy przodem i tylem to beda wystepowaly regularnie w miare jazdy. Porownywalem wielkosc opon przed zmiana to w wysokosci nie bylo wiecej niz 1cm. Moze jak wsadze opony o tym samym rozmiarze to sie uciszy? Obawiam sie ze to cos z dyfrem, samochod to wrx 02. Ktos ma jakis pomysl? Pozdrawiam piter_s kashmere napisal ze dzwieki przypominaja cos ciagnacego sie po drodze, ja mam podobnie, na poczatku myslalem ze cos sie urwalo i ciagnie po asfalcie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Obaj panikujecie. piter_s, umyj podwozie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter_s Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Obaj panikujecie. piter_s, umyj podwozie [moderator czuwa], juz zaczalem szukac po ile dyfry chodza, w oczach mi pociemniało.. ...nie dla amatorów te sprzęty, chociaż też trudno mi uwierzyć w to, żeby tak łatwo dało się to popsuć... piter_s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 piter_s, wszystko da się łatwo popsuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter_s Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 piter_s, wszystko da się łatwo popsuć. Nie wiem jak ludzie jeżdżą tym w kajotach. Opony wiadomo jakie sie wsadza, tym bardziej ze jeszcze czesto sie wjedzie na to i owo. Uklad napedowy dostaje w dupe porządnie przy kreceniu sie wokol słupa po wyrypie. Nie wiem jak te samochody tam jezdza skoro mi sie udalo zalatwic dyfer w trymiga, o ile to dyfer. piter_s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 piter_s, napsiałem CI że panikujesz do ch.... uspokój się. Coś Ci chrobocze na razie, zwykle po jeździe po szutrach chrobocze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted September 8, 2007 Author Share Posted September 8, 2007 Obaj panikujecie. masz racje , mój problem był związany z tłoczkiem hamulca. Mimo wszystko i tak chcialem wiedzieć czym objawia sie uszkodzony dyfer :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 8, 2007 Share Posted September 8, 2007 kashmere, masz wyzej listę przeze mnie napisaną Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted September 8, 2007 Author Share Posted September 8, 2007 kashmere, masz wyzej listę przeze mnie napisaną napisałem ze chciałem wiedzieć i sie dowiedziałem :wink: Nie chodziło mi o to ze nie otrzymałem odpowiedzi tylko ze temat nie był bezpodstawny :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts