toyo Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Witam!. Nie znalazłem na forum więc się zapytam - tylko nie bijcie!!! Moja żonka na stacji benzynowej najechała na postument dystrybutora i... wyszedł korund z boku opony. Muszę teraz ją wymienić i tu powstaje pytanie: 1. Wymienić tylko jedną? 2. Wymienić obie na całej osi ? 3. Wymienić wszystkie ? 4. Żonki nie wymieniam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Samochód: Foreś My06 2.0 XL WIN Przebieg: 50.000 km Głębokość bieżnika ok. 4 mm Opona: Yokohama Geolander Co robić ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Na zime zmieniasz na zimowki? Jesli nie to kup nowe opony. Jesli tak to najpierw sprobuj poszukac uzywanej, a jak nie znajdziesz, to kup jedna nowa i daj na przod. Moze ktos w Polsce robi usluge polegajaca na scinaniu bieznika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Moze ktos w Polsce robi usluge polegajaca na scinaniu bieznika? Myślę, że Azrael, tylko, że on ściera, a nie ścina. Trochę inna metoda, ale efekt ten sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł C Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Co robić ??? Kupić ode mnie komplet tych cudownych opon (mały przebieg i niska cena) więcej - w Kupię/Sprzedam Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Witek, ostrzeżenie przed ostrzeżeniem. toyo, chyba kord wyszedł a nie korund Tego bieżnika i tak Ci wiele nie zostało, dokup używaną, będziesz miał komplet gum do jakiegoś upalania Z tą używką dotoczyłbym się do zimy a na wiosnę i tak nowe gumy, bo te geolandery to takie jakieś... piszczące w zakrętach są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2007 Share Posted September 1, 2007 Wszyscy w tym dziale na dożylnej kofeinie jadą, że tacy nerwowi? :roll: Skoro nie ma firm, które przycinają gumę, to można to przecież na jakimś spocie załatwić, nie? Z drugiej strony, 4mm bieżnika to nie tak dużo a o Geolanderach nie słyszałem jeszcze dobrego słowa od użytkowników Forków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyo Posted September 2, 2007 Author Share Posted September 2, 2007 Co robić ??? Kupić ode mnie komplet tych cudownych opon (mały przebieg i niska cena) więcej - w Kupię/Sprzedam Niestety masz inny rozmiar - ja mam 215/60R16 Wszyscy: Co zrobić teraz -> zakładać na jakiś czas nie używany zapas (to jest koło prawe przednie) z całkiem nowym bieżnikiem czy jakoś dokulać się do serwisu oponiarskiego ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Miałes zamiar kupić nowe opony na wiosnę ? jezeli tak kup teraz ( masz teraz świetny pretekst przed żoną , ze uszkodziła Ci opone i trzeba kupic cały komplet :wink: ) Jezeli nie poszukał bym uzywanej, choc moze być trudno, ja w razie czego mam komplet używanych 4 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyo Posted September 2, 2007 Author Share Posted September 2, 2007 Miałes zamiar kupić nowe opony na wiosnę ? jezeli tak kup teraz ( masz teraz świetny pretekst przed żoną , ze uszkodziła Ci opone i trzeba kupic cały komplet :wink: ) Jezeli nie poszukał bym uzywanej, choc moze być trudno, ja w razie czego mam komplet używanych 4 szt. Raczej kupię teraz jedną używkę, a zimą lub na wiosnę lub jeszcze na jesień kupię komplet nowych..... PS. Pytanie co zrobić z nowym zapasem: - kupić nowych 5 opon (nie będą to Geolandery) - zostawić zapas Geolander'a a kupić tylko 4 nowe ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Kup 4 nowe, zapas zostaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Tutaj są takie oponki i jeszcze grubość bieżnika taka jak potrzebujesz http://allegro.pl/item231180984_4_x_yokohama_geolandar_215_60_16_215_60r16.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Tutaj są takie oponki i jeszcze grubość bieżnika taka jak potrzebujesz http://allegro.pl/item231180984_4_x_yokohama_geolandar_215_60_16_215_60r16.html To nie sa te opony, maja być G900 :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Wszyscy: Co zrobić teraz -> zakładać na jakiś czas nie używany zapas (to jest koło prawe przednie) z całkiem nowym bieżnikiem czy jakoś dokulać się do serwisu oponiarskiego ??? Jezeli juz muisz gdzies jechac z taka opona, to przeloz to kolo na tyl. Generalnie proponuje regularne wymienianie zapasu np podczas sezonowej zmiany opon. Najbardzej zuzyta opona na zapas a najmniej zuzyte na przod. Przyzwoity wulkanizator radzi sobie z takimi rzeczami bez problemu. W razie uszkodzenia opony nie ma dramatu. Pozdrawiam, Slawo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Wszyscy: Co zrobić teraz -> zakładać na jakiś czas nie używany zapas (to jest koło prawe przednie) z całkiem nowym bieżnikiem czy jakoś dokulać się do serwisu oponiarskiego ??? Jezeli juz muisz gdzies jechac z taka opona, to przeloz to kolo na tyl. Generalnie proponuje regularne wymienianie zapasu np podczas sezonowej zmiany opon. Najbardzej zuzyta opona na zapas a najmniej zuzyte na przod. Przyzwoity wulkanizator radzi sobie z takimi rzeczami bez problemu. W razie uszkodzenia opony nie ma dramatu. Pozdrawiam, Slawo. Jeżeli już to na przód :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
so_what Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Jeżeli już to na przód :!: Chodzi o to, że z przodu jest w Forku otwarty dyfer :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Wszyscy: Co zrobić teraz -> zakładać na jakiś czas nie używany zapas (to jest koło prawe przednie) z całkiem nowym bieżnikiem czy jakoś dokulać się do serwisu oponiarskiego ??? Jezeli juz musisz gdzies jechac z taka opona, to przeloz to kolo na tyl. Generalnie proponuje regularne wymienianie zapasu np podczas sezonowej zmiany opon. Najbardzej zuzyta opona na zapas a najmniej zuzyte na przod. Przyzwoity wulkanizator radzi sobie z takimi rzeczami bez problemu. W razie uszkodzenia opony nie ma dramatu. Pozdrawiam, Slawo. Jeżeli już to na przód :!: Jezeli juz na przod :?: ale co :?: i najlepiej dlaczego. Zepsuta opone, zapas, zuzyta opone? bo przeciez nie polskie o' zamiast o ani wulkanizatora :wink: Pozdrawiam, Slawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raga Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 toyo, kupując 1 używkę, weź załóż ją na byle jaką felgę i nabij powietrza - często krętacze sprzedają oponę, która ma uszkodzoną strukturę i wychodzą balony po napompowaniu, np. od najechania na duży krawężnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 jak ja lubię tematy o gumach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Wszyscy: Co zrobić teraz -> zakładać na jakiś czas nie używany zapas (to jest koło prawe przednie) z całkiem nowym bieżnikiem czy jakoś dokulać się do serwisu oponiarskiego ??? Jezeli juz musisz gdzies jechac z taka opona, to przeloz to kolo na tyl. Generalnie proponuje regularne wymienianie zapasu np podczas sezonowej zmiany opon. Najbardzej zuzyta opona na zapas a najmniej zuzyte na przod. Przyzwoity wulkanizator radzi sobie z takimi rzeczami bez problemu. W razie uszkodzenia opony nie ma dramatu. Pozdrawiam, Slawo. Jeżeli już to na przód :!: Jezeli juz na przod :?: ale co :?: i najlepiej dlaczego. Zepsuta opone, zapas, zuzyta opone? bo przeciez nie polskie o' zamiast o ani wulkanizatora :wink: Pozdrawiam, Slawo Jezeli ma założyć nowa rezerwe , to niech załozy na przód, a nie na tył, przedni dyfer wiecej zniesie róznicy w obwodzie jak tylny :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawo Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Jeżeli już to na przód :!: Jezeli juz na przod :?: ale co :?: i najlepiej dlaczego. Zepsuta opone, zapas, zuzyta opone? bo przeciez nie polskie o' zamiast o ani wulkanizatora :wink: Pozdrawiam, Slawo Jezeli ma założyć nowa rezerwe , to niech załozy na przód, a nie na tył, przedni dyfer wiecej zniesie róznicy w obwodzie jak tylny :cool: Wyczulem podstep :grin: bo ja pisalem, a moze chcialem napisac, o jechaniu na tej poszarpanej oponie. W takim przypadku lepiej, zeby byla z tylu na wypadek rozerwania. :cool: Pozdrawiam, Slawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts