Macieq_2005 Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Przymierzam sie do kupna Subaru Imprezy WRX 2003-2005 i z tego powodu przejrzalem juz mnostwo ofert aut z USA i Europy.I rzucil mi sie w oczy fakt, ze predkosciomierze aut z USA (nie STi) sa wyskalowane do 140 mil(220 kilometrow), a Europejskie(tez nie STi) do 260 kilometrow.Zas predkosc maksymalna takiego Subaru to teoretycznie to 230 kilometrow na godzine.Czy ktos moze mi wytlumaczyc czy jest jakas roznica miedzy osiagami aut z USA i Europejskich oraz, jesli sie rozni, jaka jest predkosc maksymalna Imprezy WRX 2003-2005 z USA? Z gory dziekuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xbike Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 uprzedzajac odpowiedzi kilku osob, donosze, ze WRX US Spec przekracza zarowno 180 km/h jak i 200km/h jak i ....km/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq_2005 Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 Hehe ze przekracza to sie domyslam ale tak z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec czy jest jakas roznica pomiedzy autami z USA i Europy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon prince Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Hehe ze przekracza to sie domyslam ale tak z czystej ciekawosci chcialbym wiedziec czy jest jakas roznica pomiedzy autami z USA i Europy. polecam FAQ w dziale technicznym zerknij tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq_2005 Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 Dzieki za link.Jestem tu na forum troche nowy i dlatego mialem problem ze znalezieniem tego.Ale ten topic dotyczy WRX '02 a ja chce kupic '05.Jezeli auto jest zarejestrowane w Polsce to chyba przeszlo przeglad rejestracyjny, wiec lampy i kierunki musza byc w porzadku...Jesli ktos moglby powiedziec mi jakie jeszcze roznice wystepuja pomiedzy WRX'05 US a EU to poprosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Jezeli auto jest zarejestrowane w Polsce to chyba przeszlo przeglad rejestracyjny, wiec lampy i kierunki musza byc w porzadku... :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raga Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Nie musi być wszystko okay, ale mając przegląd jest okay. Nikt nie powinien się czepiać. Chyba, że nadgorliwy policjant wyśli cię z konkretną sprawą na ponowne przebadanie. PS: kolega ma custom bike zrobione z Gold Winga - dużo gadżetów, na żadne jakieś atesty (przednia i tylna lampa to czaszki) ale ma ważny przegląd i sprawa jest jasna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq_2005 Posted August 21, 2007 Author Share Posted August 21, 2007 Macieq_2005 napisał/a:Jezeli auto jest zarejestrowane w Polsce to chyba przeszlo przeglad rejestracyjny, wiec lampy i kierunki musza byc w porzadku... :shock: Ok aluzju poniał... Musi to na Rusi... Poprawiam sie...Skoro przeszlo przeglad rejestracyjny to jest odrobine wieksze prawdopodobienstwo ze jest okej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imgw Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Macieq_2005 napisał/a:Jcezeli auto jest zarejestrowane w Polsce to chyba przeszlo przeglad rejestracyjny, wiec lampy i kierunki musza byc w porzadku... :shock: Ok aluzju poniał... Musi to na Rusi... Poprawiam sie...Skoro przeszlo przeglad rejestracyjny to jest odrobine wieksze prawdopodobienstwo ze jest okej... tez niekoniecznie :wink: :cool: ale na takich tez da sie jezdzic :grin: podepne sie i zapytam osob zorientowanych - jakie zarowki wchodza do US z przodu ? jakies inne czy takie same co w EU :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macieq_2005 Posted September 11, 2007 Author Share Posted September 11, 2007 Ponawiam pytanie:Jaka jest roznica(oprocz wskaznikow w milach i fahrenheitach) pomiedzy Subaru Impreza WRX z USA i Europy??(wiem ze w faq jest cos takiego ale dotyczy modelu '02 a mnie interesuje '05) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rallymaniak74 Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Jesli chodzi o model 05 nie rozni sie bardzo. Pomaranczowe nakladki na zarowkach swiatel postojowych plus pomaranczowe odblaski boczne w reflektorach mozna wyjac (dokladnie tak jak pisal Kuba). Myslalem ze zmienie tylko zaroweczki z pomaranczowych na biale a tu zonk. Trzeba wyjac reflektory, odkrecic okolo 12 srubek mocujacych szklo czy raczej plastik do reszty i delikatnie rozlaczyc. Nie jest to proste trzeba uwazac zeby tego nie polamac a jest to fabrycznie sklejone dobrym klejem podobnym albo takim samym jak do wklejania szyb. Ale jest to do zrobienia w okolo 1h. W tylnych lampach trzeba dodac swiatla przeciwmgielne, a ze jest podwojny stop to nie ma z tym problemu. Poza tym hamulce sa mniejsze ale bez przesady - da sie z tym jezdzic. A jak ktos konkretnie upala to i w europejskiej wersji je zmieni na jeszcze lepsze. Jesli chodzi o licznik to chyba mozna chyba przelozyc ale to ciezko kupic. Z zawiasem jest podobnie jak z hamulcami ale nie sadze by bylo inne. U mnie sa czerwone sprezyny z napisem PRODRIVE i czerwone amory i mysle ze sa z pierwszego montazu jeszcze. Aczkolwek jeden tylny juz stuka i bede zmienial na KYB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rallymaniak74 Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 A moze kup saab'a czy raczej subaru ze znakiem saab za stanow http://www.xcceleration.com/imp-gallery-saab92x.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekwaw Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Poza tym hamulce sa mniejsze ale bez przesady - da sie z tym jezdzic. A jak ktos konkretnie upala to i w europejskiej wersji je zmieni na jeszcze lepsze. IMHO hamulce z wersji europejskiej są ledwo wystarczające do normalnej jazdy ale podobno ja jestem inny :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts