Jump to content

Znowu coś sie zaczeło dziać.....


3eci
 Share

Recommended Posts

Nie wiem, ja mam jakiegos pecha.....

Najpierw ten smrod spod maski (nadal nie mialem czasu zajrzec)

Teraz znowu dziwna rzecz.....

zapaliła mi sie kontrolka ładowania i abs-u i ta czerwona z wykrzyknikiem......... pala się non-stop az nie dodoam gazu tak do 5 tys. wtedy gasna..........

zdarzylo sie to nagle i bez ostrzezenia.........

czy to moze alterator zakonczyl wspolprace, czy moze to, daj boze szczescie jaka pierdola, zdarzylo sie to komus wczesniej??

Dzieki za wszelakie info.....

Link to comment
Share on other sites

Poszedl tobie alternator najprawdopodobniej szczotki moze regulator napiecia. Nie sadze zeby byla to za doroga naprawa

 

jak nie laduje to automatycznie wylacza sie ABS (kontorlka sie zapala) no i kontrolka hamulcow

 

Jak go ciagniesz do 5 tys to zaczyna ladowac

 

Powodzenia

Link to comment
Share on other sites

Ostatnio mierzyłem i u mnie jest 14,5-14,7 na początku jak auto jest zimne a potem spada do 13,8-14.Poniżej 13,8 nigdy nie spada,a najczęściej jest między 14-14,5.Auto na włączonych światłach mijania.Czy tak powinno być?

Link to comment
Share on other sites

Zmienilem alternator, mialem tylko troszke prblemow bo nie byl on od tego modelu, po prostu musialem wymyslic sposb by wcisnac okragla wtyczke w kwadratowe gniazdo....

noz i izolacja rozwiazala sprawe :grin: , tylko jeszcze jeden problem.....

w starej wtyczce byly 3 przewody, czarny, i dwa bezowe, jeden bezowy grubszy niz dwa pozostale..... ale wtyczka do "nowego" uzywanego alternatora miala dwa kable wychodzace, choc byla zaprojektowana na 3, jednak ostatni gniazdo bylo nie uzywane, z alternatora tez wychodza 3 koncowki...., nie podlaczylem tego najgrupszego, odpalilem i jest wszystko ok, alternator pod pelnym obciazeniem daje na baterie 13,7 czyli jest dobrze.... kontrolki zgasly, auto zachowuje sie normalnie, tylko co z tym grubym przewodem?? Nie wiem, jutro ma wpasc zaprzyjazniony drucik (elektryk) i sprawdzic czy czegos nie popsulem....

 

Zdziwil mnie jeden pewien fakt: na oryginalnym alternatorze napisane jest FUJI HEAVY INDUSTRIES.....

Na nowym MITSUBISHI ELECTRICS..... :shock:

O co chodzi nie mam pojecia, grunt, ze dziala....

Dzieki panowie za wszelkie informacje i spekulacje, jestescie nie ocenieni :smile:

Link to comment
Share on other sites

Na nowym MITSUBISHI ELECTRICS..... :shock:

 

To chyba spotykane zjawisko bo widziałem w GT'99 też alternator Mitsubishi Electronics (podobno od nowości nie był wymieniany)

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...