greg2222 Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Heja mozecie mi poradzic bo niewiem musze jutro zamowic klocki przud i tyl oraz tarcze do auta a u mnie w miescie niema konkretnego sklepu wiec niewiem co wziasc daja mi boscha klocki lub Nippartz co wziasc?????? A tarczre TRW? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Heja mozecie mi poradzic bo niewiem musze jutro zamowic klocki przud i tyl oraz tarcze do auta a u mnie w miescie niema konkretnego sklepu wiec niewiem co wziasc daja mi boscha klocki lub Nippartz co wziasc?????? A tarczre TRW? Do jazdy na co dzień zgodnie z przepisami klocki Remsy po 119 zł na przód wystarczą w zupełności Sprawdzone, przetestowane Co to za tarcze ??? Brembo po 204 zł ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Jak szukasz czegos mocniejszego to klocki EBC czerwone na przód i zielone na tył no i do tego tarcze tej samej fimy. Z tego co wiem nie sa one najtansze w polsce ale mimo wszystko polecam drastyczna roznica w hamowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 [Co to za tarcze ??? Brembo po 204 zł ??? Gładkie tarcze 277 mm. Cena możliwa do zrobienia. :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Jak szukasz czegos mocniejszego to klocki EBC czerwone na przód i zielone na tył no i do tego tarcze tej samej fimy. Z tego co wiem nie sa one najtansze w polsce ale mimo wszystko polecam drastyczna roznica w hamowaniu. Dokładnie jak kolega mówi Tarcza sztuka gdzieś 600 zł przednia klocki komplecik przód coś 550 zł. Potem skok cenowy jest jeszcze większy, a polepszenie hamowania dyskusyjne. Na końcu pasztetowych rozwiązań oczywiście D2 zestaw Tu masz taki sam temat: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=106779&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Do jazdy na co dzień zgodnie z przepisami klocki Remsy po 119 zł na przód wystarczą w zupełności To dlaczego orginały kosztują 1000 zł na przód skoro wystarczą te za 119 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Do jazdy na co dzień zgodnie z przepisami klocki Remsy po 119 zł na przód wystarczą w zupełności To dlaczego orginały kosztują 1000 zł na przód skoro wystarczą te za 119 ? Proste ! Klocki to 119 zł, napis SUBARU 881 zł Dlatego bez napisu taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Ja w USA kupuje przednie klocki orginalen od subaru za 110 dolarow Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg2222 Posted July 30, 2007 Author Share Posted July 30, 2007 Do jazdy na co dzień zgodnie z przepisami klocki Remsy po 119 zł na przód wystarczą w zupełności To dlaczego orginały kosztują 1000 zł na przód skoro wystarczą te za 119 ? Proste ! Klocki to 119 zł, napis SUBARU 881 zł Dlatego bez napisu taniej No wlasnie napis 1000 juz kupilem klocki dali mi Delphi czy cos takiego za 170zl a tarcze zaspiewali mi 300 za sztuke brembo wiec wziolem jutro zakladam dzieki ziomki i pozdro milych lotow subarkami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 ImprezaSTi, USA nie Polska, ile to mozna tłumaczyć :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 ImprezaSTi, USA nie Polska, ile to mozna tłumaczyć :shock: Dokładnie ! Tu niema takiej biedy jak w jakimś USA, tu paliwo i Subaru jest dla kawiorowców bo tu wszyscy kawiorowy, a nie taki pasztet ja w USA, nas tu stać na podatki 48% dla naszego jedynego przepięknego państwa, stać nawet nas na obchodzenie rocznic nieudanych przewrotów historycznych, dlatego nawet czekoladka jest droższa !.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Zobacz tutaj: http://cgi.ebay.pl/Tarcze-SUBARU-Imprez ... dZViewItem Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 mam dobre ceny na produkty EBC, jakby był ktos zainteresowany :wink: Jak cos to pisać na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 Podepnę się do tematu. Jakie doradzicie klocki na tył przy następującej konfiguracji (SI MY99): tarcze przód Zimmermann nawiercane,klocki przód Ferodo DS2000 - auto jeżdżone dość ostro - jakie klocki na tył? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Kruk, zalozyles osobny temat dot GT :arrow: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=112544. Prosba o ogarniecie tego "rozdwojenia jazni" :wink: i skupienie sie na jedym z tematow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Przepraszam,już nie będę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Kruk, spoko zmien u siebie w temacie o kolckach- ze dotyczy GT i bedzie latwiej trafic z odpowiedzia pozdrawiam Szymon Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Kruk, a skąd wiziąłeś DS2000?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 szczur75, zamówiłem,czekałem 2 dni i kupiłem komplet na przód za 600zł.Stara nazwa to DS2000,teraz nazywają się Performance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 szczur75, www.hamulce.net - tutaj znajdziesz spory wybor i tak jak pisze Kruk - dawne D2000 zwa sie teraz Performance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Polecam DS 3000. Po dobrej cenie koło 700 PLN:) Hamują rewelacyjnie . Piszczą , sypią iskrami:) SUPER!!! + tarcze gładkie BREMBO takie ja pisał Szczur :cool: Pozdro ziom Mają dwa minusy: 1. Od iskier sypiących się z klocków ( to jest plus ) psuje sie lakier na felgach, opiłki wtapiają się w felgi:( 2. Nie hamują za dobrze na zimno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Kruk, DS Performance to inny klocek niż stare DS2000, tylko ten sam segment rynku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Azrael, no to widzisz - caly czas sie czlowiek uczy - bylem przekonany, ze Performace zastapil D2000 :roll: to moze podrzuc pls info jak duze zmiany zaszly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 pumex1, tego to najstarsi górale nie wiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 wie to Pan Leszek z www.hamulce.net Proponuję telefon do niego - kopalnia wiedzy na temat hamulców Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts