przymar Posted October 25 Posted October 25 11 godzin temu, Bosman napisał(a): Zbudowane pod NEU, który jeździ inaczej niż reszta, jakoś tak bardzo gentle i na okrągło. No nie wiem czy tak na okrągło, bo na odcinkach najczęściej to on idzie największym piecem, zaraz obok TAN i OGI. Ale fakt, że tylko on tak naprawdę ogarnia te auta. Tanak nigdy nie złapał w nich 100% feelingu.
turdziGT Posted October 25 Author Posted October 25 Neuville jeździ przodem trochę tak jak Verstappen tzn lubi auto które reaguje na ruchy kierownicą jak żyletka a on ogarnia tył jeżeli samochód już skręci dlatego się bardzo męczy jak auto robi się podsterowne. Dlatego tez używa ręcznego w szybkich zakretach czego inni nie robią. Większość kierowców ma bardziej neutralne auto i dlatego Tanak często narzeka że auto jest za bardzo nadsterowne. I tu chyba pojawia się problem bo ta wrodzona nadsterowność jest "wbudowana" w konstrukcje auta tzn punkty mocowania i geometrie zawieszenia i w mniejszym stopniu da się ją kontrolowac ustawieniami stabilizatorów, amortyzatorami czy ustawieniem dyfrow.
chojny Posted October 25 Posted October 25 Myślałem że Rajd Żubrów to taka lajtowa imprezka bez napinki 1
Pablito79 Posted October 25 Posted October 25 Proszę jaka rajdowa ciekawostka https://pl.motorsport.com/erc/news/lancia-zaprezenowala-plany/10666493/ 1
turdziGT Posted October 25 Author Posted October 25 5 godzin temu, chojny napisał(a): Myślałem że Rajd Żubrów to taka lajtowa imprezka bez napinki Jak już jesteśmy przy bez napinki
turdziGT Posted October 25 Author Posted October 25 A jak już jesteśmy w roku 2000 i się bawimy na koniec sezonu Ale czasy teraz to nie to samo ile tam WRC jechało 10 ? 1
turdziGT Posted October 26 Author Posted October 26 14 godzin temu, Pablito79 napisał(a): Proszę jaka rajdowa ciekawostka https://pl.motorsport.com/erc/news/lancia-zaprezenowala-plany/10666493/ Faj ie by było jak by to były przedbiegi przed jakimś Rally2 czy Rally1 1
szubaru Posted October 27 Posted October 27 W dniu 25.10.2024 o 14:14, chojny napisał(a): Myślałem że Rajd Żubrów to taka lajtowa imprezka bez napinki Byłeś w mylnym błędzie, tam się zawsze dzieje
chojny Posted October 28 Posted October 28 21 godzin temu, szubaru napisał(a): Byłeś w mylnym błędzie, tam się zawsze dzieje To trzeba kiedyś pojechać i sprawdzić dokładnie
turdziGT Posted October 29 Author Posted October 29 Teraz to się już trochę pozmieniało ale był czas że połowa stawki startowała N4 w amatorskim rajdzie a druga polowa w EVO wiec tymbardziej zac ie ze nie byles ostatni.
szubaru Posted October 29 Posted October 29 33 minuty temu, turdziGT napisał(a): Teraz to się już trochę pozmieniało ale był czas że połowa stawki startowała N4 w amatorskim rajdzie a druga polowa w EVO wiec tymbardziej zac ie ze nie byles ostatni. byłem szybszy od 2 evo i 2 nie ukończyły 1
chojny Posted October 29 Posted October 29 2 godziny temu, szubaru napisał(a): Ja sprawdziłem w 2007 i nie byłem ostatni I widze że @ALEX też jechał a wygrał Pan Zasada mietkiem w dieslu
szubaru Posted October 29 Posted October 29 @chojny to był mój drugi start Imprezą, świetne wspomnienia @carfit był wtedy 15. Pan Zasada jest niesamowity 1
turdziGT Posted October 29 Author Posted October 29 Na Litwie też się fajnie bawią ale te samochody jakoś strasznie podsterowne mają
Bosman Posted October 30 Posted October 30 Na Litwie też się fajnie bawią ale te samochody jakoś strasznie podsterowne mają Podsterowne to tylko Audi i Subaru, czyli w normie Makinen i inne Evo pięknie. Hehe, dawno nie było takiej dyskusji na Forum...
turdziGT Posted October 30 Author Posted October 30 Tak BTW po dzwieku tu chyba A.grupa. Na polnocy tez jest taki co umie jezdzic tym autem 1 1
Durbos Posted November 1 Posted November 1 Nikt nie obserwuje Lausitz? Kilka polskich załóg i od początku nadają ton walce, najpierw Matulka, potem Kołtun, wygląda to ciekawie
turdziGT Posted November 3 Author Posted November 3 Ciekawe plotki. Rossel do M-sportu w Rally1 a Solberg w łączonym programem w Toyocie w WRC2 i pojedynczymi występami w Rally1. Z Rosselem nie mam żadnego problemu i to chyba dobry kierunek dla M-sport ale z tym Solbergiem to coś mi nie leży. Strasznie tloczno się tam robi w tej Toyocie.
Recommended Posts