Karenz Posted September 19 Share Posted September 19 (edited) Będę w ten weekend wymieniał sprzęgło bo wybieram się za 2 tyg w alpy a zaczęło mi się ślizgać. Mam kanał , 2 żaby i podnośnik do skrzyń więc powinienem dać rade. Zamówiłem zestaw sprzęgła + łożysko koła zamachowego Pytanie jak z centrowaniem tarczy bo musze kupić bez wtopy coś pasującego ? Poratuje ktoś linkiem ? Jaki moment dokręcania koła zamachowego ? Musze zdejmować je na znaki czy nie da się źle założyć ? Od razu zapytam czym smarować wałek i trzpień Edited September 19 by Karenz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted September 20 Author Share Posted September 20 https://www.nie-ASO.pl/pl/narzedzie-montazowe-sprzegla-exedy-subaru-pt095,3,48430,59841 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted September 23 Author Share Posted September 23 Te koło zamachowe to jeszcze do czegoś się nadaje ? Przejedzie to chociaż z 10 tys na nowym sprzęgle ? Jaki moment dokrecenia dla śrub dociskiu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted September 24 Share Posted September 24 19 godzin temu, Karenz napisał(a): Te koło zamachowe to jeszcze do czegoś się nadaje ? Przejedzie to chociaż z 10 tys na nowym sprzęgle ? Jaki moment dokrecenia dla śrub dociskiu ? Nadaje się, przeszlifuj je ręcznie papierem ściernym np. 400 tak żeby ładnie zabielić powierzchnię. Wszystko będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted September 25 Author Share Posted September 25 Jednak sie nie opłacało robić tego samemu , zablokowało mi się na wieloklinie i pękła mi obudowa sprzęgła. Byłem przekonany że jak mam dobrze wycentrowane sprzęgło to skrzynia albo silnik się te pół milimetra obróci żeby wałek wszedł gładko. Stare oddałem na kevlar ale nowego szkoda. Chyba że jest na to jakiś patent bo skrzynie i silnik mam dobrze ustawioną , wsadzam na szpilki mogę nawet śrubami złapać ale na wieloklinie mi stoi. Kręcić silnikiem i próbować ? bo od skrzyni mam zdjęty wał więc nie mam za co łapać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts