BRZ Posted July 12, 2023 Share Posted July 12, 2023 Dzień dobry, Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Subaru BRZ '23. Z dużym zainteresowaniem śledzę wszelkie doniesienia i newsy o tym modelu. Chciałbym spytać czy w Subaru Import Polska znane są przypadki uszkodzeń silników FA24 stosowanych w BRZ? Poniżej link do artykułu: https://autokult.pl/osobliwe-problemy-gr86-i-brz-objawiaja-sie-w-warunkach-torowych,6914223237311200a Czy może jest już jakieś oficjalne stanowisko Subaru w tym temacie? Może znane są przyczyny tego typu awarii, lub chociaż jakieś teorie? Znalazłem również kanał na YT właściciela takiego samego BRZ-ta jak mój, na którym podjęta jest próba analizy tego problemu. Link poniżej: Wynika z niego że winne mogą był spadki ciśnienia oleju przy dynamicznym pokonywaniu prawych zakrętów. Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje związane z tematem usterek/trwałości silników FA24, w szczególności: akcjach serwisowych, czy sposobach zapobiegania. Wszelkie wskazówki powiązane z tym tematem będą mile widziane. Z góry dziękuję Pozdrawiam BR Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted July 13, 2023 Share Posted July 13, 2023 Dzień dobry, Uprzejmie wyjaśniamy, że dotychczas nie spotkaliśmy się z żadną informacją ze strony Subaru Corporation na temat uszkodzeń silnika FA24 w BRZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRZ Posted July 14, 2023 Author Share Posted July 14, 2023 Dzień dobry, Dziękuję za szybką odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts